Evsiz dedenin hesabında 100 bin TL çıktı!

Adana’da gidecek yeri olmadığı için parkta yaşam mücadelesi veren 90 yaşındaki Sabri Baran’ın banka hesabında 90 bin lira ve 3 bin 500 dolar çıktı...

Evsiz dedenin hesabında 100 bin TL çıktı!
Sabah'tan Murat Karaman ve Ziya Ramoğlu'nun haberine göre Adana'nın Kocavezir Mahallesi'nde yaşadığı eve yıkım kararı çıkınca Sabri Baran sokakta kaldı. İki elinin parmakları olmayan ve yürüme zorluğu çeken yaşlı adam mahalledeki parkta yaşamaya başladı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın talimatıyla yaşlı adam yaşadığı parktan hastaneye götürülüp, sağlık kontrolünden geçirildi ve Adana Huzurevi'ne yerleştirildi.

Valilik, Sabri Baran'a yaşlılık maaşı bağlanması için de çalışma başlattı. Bankaya hesap açmak için başvuru yapan yetkililer, Sabri Baran'ın bir banka hesabı olduğunu ve hesabında 90 bin lira ile 3 bin 500 dolar (yaklaşık 11 bin lira) olduğunu öğrenince şoke oldular. Banka hesabındaki paraları nereden bulduğu sorulan Sabri Baran'ın yetkililere "Hiç evlenmedim ve sürekli para biriktirdim. Paralarımı da bankaya yatırdım" dediği öğrenildi.