Eylemciler toplantı salonunu bastı!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi için yapılacak toplantıyı protesto eden bir gurup, salona girince kargaşa çıktı.

Eylemciler toplantı salonunu bastı!
CİHAN'ın haberine göre salonda pankart açarak slogan atan eylemciler, toplantının başlamasını engelledi. Eylemcilerle toplantı yapanlar arasında tutanak tutulma konusunda arbede çıktı.

Kamuoyunda 'Galataport' olarak bilinen Beyoğlu Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi için Karaköy’de yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) için toplantı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Karaköy Yolcu Salonu’nda yapılacak toplantı öncesinde İstanbul Kent Savunması üyeleri kapı önünde eylem yaparak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Beyoğlu’nun özelleştirilmesi, kamusal niteliğinden arındırılması, yaşam değil sermaye odaklı dönüştürülmesidir. Bizler İstanbul Kent Savunması olarak Beyoğlu’na yönelik bu saldırıya geçit vermeyeceğimizi, Karaköy esnafının, Beyoğlu halkının haklı mücadelesinde sonuna kadar yanında olduğumuzu ilan ederiz. Galataport’a geçit yok. Beyoğlu halkı bu planda yok.” denildi. Grup daha sonra toplantının yapıldığı salona girdi.

Bu sırada toplantının başlaması için yapılan çağrıyla birlikte eylemciler pankart açarak konuşmacıların olduğu masaya yürüdü. Alkışlar eşliğinde slogan atılarak toplantının başlaması engellendi. Bir süre toplantı için gelen konuşmacılarla eylemciler arasında karşılıklı görüşme oldu.

Toplantının gerçekleşemeyeceğini anlayan konuşmacılar, tutanak tutarak dağılacaklarını söyledi.

İstanbul Kent Savunması üyeleri, tutulan tutanaktan bir örnek almak isteyince arbede çıktı. Daha sonra toplantının yapılamadığıyla ilgili gerekçeli bir tutanak tutan eylemciler, olaysız şekilde salondan ayrıldı. Toplantı iptal edildi.