Eylül ayı bakım zamanı

Eylül geldi, hanımlarda bir bakım ve güzellik tutkusu başladı...

Eylül ayı bakım zamanı
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Sonbaharın kendini göstermeye başladığı şu günlerde “Cildime bir şeyler yaptırayım”, “Saçlarımın toparlanması lazım”, “Kırışıklıklar aldı başını gidiyor” gibi cümleleri eminiz ki hepiniz duyuyorsunuz. Peki, neler yapabilirsiniz?

CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa cildimizi özenle temizlemeliyiz.

SİVİLCELERE ELVEDA

Cilt yenileme için kimyasal peeling yöntemi iyi bir seçenek. Glikolik asitle yapılan bu işlem, çok basit ve rahat bir uygulama. Ölü durumdaki üst derinin çabuk atılmasını, aynı zamanda alttan üreyen canlı kısmın rahat ve kaliteli çıkmasını sağlar.

CİLDE VİTAMİN ŞART

Kimyasal peeling yanında, vitamin enjeksiyonu, yüz mezoterapisi yöntemleri de yılların verdiği yorgunluğu cildinizden silmenin birkaç yolu. Ciltte kurumalar, şiddetli nem eksikliği, renk değişimleri bazen kırmızılık artışı bazen de solukluk, ince çizgilerde artış, çöküntüler, kırışıklıklar, sarkmalar, elastikiyet kayıpları bu yorgunluğun somut tezahürleri... İşte bu noktada önlem almak, gidişatı durdurmak telaşı başlar. Aslında belki bu aşamaya gelmeden önlem almak en iyisi ama genellikle geç kalınır. Yapılacak şeyler; bunlar hayatımıza çeki düzen vermek şeklinde olmalı.

- Hayatımızdaki stresi azaltmak

- İyi uyku ve beslenme yürüyüş gibi kolay egzersizlere başlamak

- Cildin ihtiyaçlarını yerine koymak.

- Mevsim geçişlerinde her türlü doğal ve mevsiminde besinlerden yararlanmalıdır. Sebze ve meyveleri, taze et, süt, yoğurt, yumurta, omega 3 ve balık yeterli miktarda tüketilmelidir.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım