Fenerbahçe Ankara Şubesi’ne saldırı!

Ankara’da Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ait şubeye bir grup tarafından saldırıda bulunuldu. Taşlı, sopalı saldırı sırasında şubede kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.

F.Bahçe Ankara Şubesi’ne saldırı!
CİHAN'ın haberine göre olay akşam saat 20.30 sıralarında Tunus Caddesi üzerinde bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ait Ankara Şubesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, 20-30 kişilik bir taraftar grubu şubede kimsenin olmadığı esnada taşlı sopalı saldırıda bulundu. Olay yerine gelen grup şubenin ilk önce zilini çaldı kimsenin olmadığını fark edince de şubenin camlarını tuzla buz ettiler.

Saldırı sonrası grup olay yerinden ayrılırken, ihbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler saldırganları yakalamak için çalışma başlatırken bölgeye olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı.

“YANİ SPOR BU BUNUN DAHA ÖTESİ YOK KARDEŞİM”

Gerçekleşen saldırıyla ilgili bilgi veren kulübün Ankara Temsilcisi Yasemin Duru şu ifadeleri kullandı; "Biliyorsunuz bir 20 öncede bir saldırıya uğradık. Bugün de böyle bir olay oldu. Özellikle istediğimiz bir şey var yetkililerin bu failleri biran önce bulup cezaların vermeleri. Çünkü artık anlaşıldı ki, bu böyle bu şekilde bir süre gidecek. İçeride dua ediyoruz ki hiç kimse yoktu. Çünkü kaldırım taşlarını sökerek saldırıda bulunmuşlar. Yaklaşık 20-30 kişilik bir grup sloganlar atarak ve ellerinde sallama diye tabir ettiğimiz döner bıçaklarıyla geldikleri için çevreden çok gören olduğu halde, biliyorsunuz burası çok işlek bir cadde. Çok gören olduğu halde hiç kimse müdahale edememiş.

Biz şiddetle kınıyoruz ve artık Fenerbahçe’ye yapılan saldırılar son bulmasını istiyoruz. Rica ediyoruz, sesleniyoruz yetkililere. Lütfen birimizin canına kimse kast etmeden bir önlem alsınlar, biz artık daha fazla bu sinir bozukluğuna dayanamayacağız. Gerçekten çok zor bir durumdayız. Herkesi sesimizi duyurmak istiyoruz burada. Failler bulunsun lütfen. Biliyorsunuz tabi Fenerbahçe deyince Trabzon’da da bir saldırı da bir saldırıya uğradık. Kimsenin suçunu, günahını almak istemeyiz ama Ankaragücü sloganları atıldığı söylendi burada. Ama birkaç gün öncede Trabzon’la bir tartışma yapıldı ve Ankaragücü’nün onlarla birlikte olduğu söylendi bize. Tabi bunların hepsi bir söylenti. Buraya olay yeri inceleme ekipleri geldi. Emniyet geldi, gerekli araştırmayı yaptılar. Umuyoruz ki biran önce failler yakalanacaktır. Ama tabi sosyal medya çalkalanıyor. Herkes bir şeyler söylüyor. O yüzden de diyoruz ki bu olay dallanıp budaklanmadan biran önce failler ortaya çıkarılsın, yeter artık yani. Biz daha fazla bunlarla muhatap istemiyoruz. Bizi rahat bıraksınlar. Sanki çok güzel bir şey yapmış gibi. Yani spor bu bunun daha ötesi yok kardeşim. Ne istiyorsunuz. Bu eğlence işi. Eğlenmenize bakın niye saldırıda bulunuyorsunuz, ne geçti elinize? Ben onu çok merak ediyorum. Yani bir şey geçiyorsa insanların eline biz de saldıralım oraya buraya. Yeter artık gerçekten yeter.”


“ŞUBEYİ TALAN ETMİŞLER KISACASI”

Taraftarlardan Murat Han Namlı ise ”15-20 kişilik taraftarın grubu taşlarla, ellerinde satılar döner bıçaklarıyla şubeyi talan etmişler kısacası. Yaralı yok, şubede bugün genel kurul öncesi yönetim kurulu toplantısı vardı. 20.30 buçuk doğru toplantı bitmiş. 5 veya 10 dakika sonra da olay gerçekleşmiş. Zile 3 defa basılmış. Bildiğimiz tamamen bu. Kimin yaptığı şuan belli değil ama bir Ankaragücü taraftarı deniliyor. Ankaragücü diye bağırılmış. Şüphelendiğimiz kesinlikle kimse yok.” şeklinde konuştu.

Olaydan kısa süre sonra kulüpten çıkan ve saldırıdan kurtulan Murat Can Aslan ise olay anını şöyle anlattı, "Biz içeride 4 bayan ve ben vardım. Biz çıktıktan 5 dakika sonra gelmişler. Bizim içeriden çıkmamız beklendi belki de tesadüfen biz çıktıktan sonra bu olay gerçekleşti. Canımız kurtuldu. Hiç bir şey bilmiyoruz biz de. Gündüz vakti hiç yani buna benzer bir şey olmadı.”
Konular Spor Haberleri