Facebook o özelliğe de el attı

Facebook'ta aynı anda "daha büyük bir kitleye" ulaşın...

Facebook o özelliğe de el attı
TeknoKulis'te yer alan habere göre 1.5 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan Facebook, son günlerde üyelerinin daha rahat iletişim kurabilmesi adına yeni yöntemler geliştiriyor. Bunlar arasında çoklu dilde paylaşım özelliği de var ve şu an test amaçlı olarak ufak bir kitlenin kullanımına sunulmuş durumda.

Peki nedir bu?

Birçok kişinin arkadaş listesinde yabancı kullanıcılar da yer alıyor. Örneğin, diyelim ki Türkiye'de yaşıyorsunuz, Türkçe paylaşımlar yapıyorsunuz ve arkadaş listenizdekilerin büyük bir kısmı da Türk. Öte yandan, listenizde az sayıda olsa da yabancı arkadaşlarınız da var.

Facebook, yazılanları çeviri uygulaması yardımıyla farklı dillere çeviriyor, ama bu çeviriler her zaman %100 doğru olmuyor. İşte burada da devreye bu yeni özellik giriyor. Artık bir gönderi yazarken, isterseniz o gönderiyi aynı anda yabancı dillerde de yazabilirsiniz. Böylece Facebook, bölge ve ülke faktörlerini göz önüne alarak mesajın uygun dilde olanını yabancı arkadaşlarınıza gösterecek. Öte yandan bu özellik, yabancı takipçileri bulunan yerli sayfalarda da işe yarayacaktır.

Ne zaman geliyor?

Henüz bir tarih verilmiş değil, ama dediğimiz gibi şu an bu özelliği kullanan az sayıda Facebook üyesi mevcut. Öte yandan, milyarlarca kullanıcı profilini göz önüne alırsak, bu tip güncellemelerin pek de kolay olmadığını hatırlatmak gerek. Muhtemelen kısa bir süre sonra genel kullanıma açılacaktır.