Facebook yeni 'Haber Kaynağı'nı test ediyor

Facebook'un Hikayeler'i başlatması, Facebook için haftanın büyük haberi olabilir, ancak bazı Facebook kullanıcıları başka bir yeniliği de kullanmaya başladılar.

Facebook yeni 'Haber Kaynağı'nı test ediyor
TeknolojiOku'da yer alan habere göre bir roket simgesi, dünya çapındaki bazı kullanıcıların uygulamasında, Haber Kaynağı düğmesinin yanında çıktı.

Ortaya çıkan roket simgesi, Facebook'ta kullanıcılara alternatif bir Haber Kaynağı sunma denemelerinden en yeni olanı. Bu kaynakları aktif olarak izlememiş olsanız da, Facebook beğeneceğinizi düşündüğü içeriği size sunuyor. Roket'te görüntülenen öğeler, daha önce beğendiklerinize benzeyen sayfalardan ve arkadaşlarınızın beğendiği popüler olan içerik ve sayfalardan geliyor.

Bu yeni bir deney değil. Facebook son zamanlarda alternatif bir Haber Kaynağı testi yapıyordu, ancak o sırada farklı bir simge kullanılıyordu. Raporlara göre bu test Android beta kullanıcılarıyla sınırlıydı.

Bununla birlikte, roketle yapılan yeni deneme, beta sürümünü etkinleştirmeyi kabul etmeyen kullanıcılar da dahil olmak üzere Facebook'un mobil sürümünde hem iOS hem de Android platformlarında görülüyor.