Facebook'ta hesap silme süresi 30 güne çıktı

Facebook, hesap silmek isteyen kullanıcıların işini zora sokacak yeni bir karar aldı. Artık Facebook hesabını silmek isteyen kullanıcılar 30 gün bekleyecek.

Facebook'ta hesap silme süresi 30 güne çıktı
Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre yaşadığı gizlilik ve veri skandallarıyla gündemden düşmeyen Facebook, milyonlarca kullanıcısını zora sokacak bir karar aldı. Hesabını kalıcı olarak silmek için gereken 14 günlük bekleme süresini 30 güne çıkaran Facebook, kullanıcıların bu kararı uzun süre gözden geçirmesini istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Facebook yetkilisi, alınan bu kararı şu cümlelerle doğruladı: "Kısa süre önce, Facebook hesabınızı silme kararı aldığınızda yeniden düşünmeniz için verilen süreyi 14 günden 30 güne çıkardık. Kullanıcıların, 14 günlük süre sonunda silmeyi seçtikleri hesaplara giriş yapmayı denediklerini gördük. Bu artış insanlara tamamen bilinçli bir karar vermeleri için daha fazla zaman tanıyacak."

Tüm paylaşımların silinmesi 90 günü buluyor


Facebook hesabınızı silmeden önce tüm bilgilerinizin bir kopyasını indirmeniz tavsiye ediliyor. Facebook tüm paylaşımların (fotoğraf ve gönderiler) silinmesinin ise silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebileceğini belirtiyor.