Facia haberini TBMM'de alan milletvekilleri kahroldu

Bazı AK Parti milletvekilleri, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Milletvekillerinin üzgün olduğu gözlendi.

Facia haberini TBMM'de alan milletvekilleri kahroldu
Milliyet'te yer alan habere göre TBMM Genel Kurulunda, KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü esnada Adana'daki kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasını haber alan aralarında Adana milletvekillerinin de bulunduğu bazı AK Partili milletvekillerinin de üzüntüsü yüzlerine yansıdı.

TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşüldü.

Görüşmeler sırasında, aralarında Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı ve Necdet Ünüvar'ın da bulunduğu bazı AK Parti milletvekilleri, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

Milletvekillerinin üzgün olduğu gözlendi.

Öte yandan  Hükümet adına ilk açıklama AB Bakanı Ömer Çelik'ten geldi.

AB Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak. Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar" diye konuştu.