Fatma Toptaş'tan 'şöhret' itirafı!

"Kiraz Mevsimi" dizisiyle ekrana gelen başarılı oyuncu Fatma Toptaş, "Şöhret birçok şeyi alıp götürüyor" diyor..

Fatma Toptaş'tan 'şöhret' itirafı!
Akşam'dan Aysun Yıldız'ın röportajı..

‘Vay Başıma Gelenler 2,5’ kadrosuna nasıl dâhil oldunuz?

Filmin dilinin aslında ‘erkek’ dili olmasına rağmen senaryoyu bir kadının yazması etkiledi beni. Bir de bugüne kadar bu karakterde birini oynanmamıştım. Denemek istedim, umarım başarabilmişimdir.

Nasıl bir karakter?
Nüktedan biri. Ailesi tarafından itilmiş, uzaklaştırılmış, sevgisiz bir kız. Kendisini ispat edebilmek için, ailesine inat moda ikonu olmuş ama bir türlü başarılı olamamış. 

Çekimler nasıl geçti?
Yorucu geçti tabii. Yaklaşık 15-20 gün kadar sürdü. Sonuçta sinema filmi çekiyorsun ve her detayıyla uğraşmak biraz zor. 

Filmden beklentileriniz neler?
Bu filmin komik bir film olduğuna ve insanları güldüreceğine garanti  verebilirim. Bunun sonuna kadar arkasındayım. 

POLİS OLMAK İSTİYORDUM

Küçükken ilginiz var mıydı oyunculuğa?
Tabii, ortaokul ve lisede tiyatro bölümündeydim. Hocalarım ta o zaman bana, “Bu işi yapmalısın” diyorlardı. Umursamıyordum çünkü polis olmak istiyordum. Zamanla oyunculuk daha ağır bastı. Diksiyon dersi alırken bu işe âşık oldum. Hocalarımın ‘Bırakma devam et’ telkinlerinden cesaret alıp başladım. Aslında hâlâ korkuyorum. Oyunculuk kolay gibi gözüküyor fakat çok zor bir meslek. Belki ün, şöhret, para getiriyor ama karşılığında da birçok şeyi alıp götürüyor.

‘Sektörde tutunamazsam’ gibi korkularınız oluyor mu?
Onunla ilgili korkum yok. Yaptığım işin karşılığı bana çok güzel dönüyor. İyi işler, iyi projeler olduğu ve işini doğru yaptığın sürece insanlar tarafından takdir edilerek karşılığını alıyorsun. Bu işi inşallah bir ömür boyu yapmak istiyorum. Sektörde Türkan Şoray’lar, Hülya Koçyiğit’ler, Filiz Akın’lar var… Onlar bizim ustalarımız, büyüklerimiz. İsmini sayamayacağım daha niceleri var…E onlar tutunabilmişse, biraz onların izinden gitmek lazım. 

İleride onlar gibi olmayı ister misiniz?
İnşallah, doğru projelerle neden olmasın? Aslında olmayacak bir şey değil. Hayatıma dikkat eden biriyim. Ortalarda gözükmeyi sevmiyorum, gece hayatım da yok. Yanlış anlaşılmasın ama çıkanları eleştirmiyorum. Ben biraz evcimenim sadece ve kendimi korumaya çalışıyorum.

SENARYO VE HİKÂYE ÖNEMLİ

‘Kiraz Mevsimi’ adlı dizi nasıl girdi hayatınıza?
Bu projeyi kabul etmemin en büyük nedenlerinden biri Aslı Zengin… ‘Romantik Komedi’nin senaristiydi kendisi. Onun tavsiyesi üzerine dâhil oldum bu işe. Benim için hikâye ve senaryo çok önemli. Oyuncular da yeni; hepsi birbirinden tatlı. Yapım, ekip, yönetmen bir bütünüz. Her şeyi doğru yapmaya çalışıyorum. Biraz da şans  gerekli  aslında. Bu iş ün, şan, şöhrete değil de biraz samimiyete bakıyor. Hikâye ve senaryo ise işin temel taşları…

Kiraz Mevsimi dizisiyle daha çok tanınmaya da başladınız, nasıl etkiliyor hayatınızı ünlü olmak?
Evet, öyle oldu. Reytinglerimiz iyi ve daha çok kişi tarafından tanınıyorum artık ama ben hayatıma hâlâ ‘Fatma’ olarak devam ediyorum. Tanınıyor olmak hayatıma öyle aman aman değişiklikler getirmedi. En güzel tarafı insanlar tarafından karşılıksız sevilmek… Sevginin olduğu her yer benim için çok keyifli. Sevilmeyi seviyorum ben; bu konuda biraz şımarığım galiba. 

SUNUCULUK YAPMAK İSTERİM

Gelecek hedefleriniz neler? İleride kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?
Geleceğe yönelik hedefler koyan biri değilim ama amaçlarım var. Sadece kariyerime katkısı olacak iyi işler yapmak istiyorum. Belki ileride çocuklar, yaşlılar ya da hayvanlar yararına sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilirim. Birde sunuculuk yapmak istiyorum. Çünkü inanılmaz gevezeyim. 

Teklif var mı?
Henüz gelmedi  ama belki de zamanını bekliyor. Ben çok istiyorum; ekranın o tarafında neler döndüğünü merak ediyorum. Haftanın beş günü yüksek bir tempoyla çalışabilirim; buna inanıyorum. 

Bir gün oyunculuk yapamazsanız ne iş yaparsınız?
Ne olur bilmiyorum ama gerekirse her işi çok rahatlıkla yapabilirim Allah’a şükür. Ekmeğimi kazanmakla ilgili bir sıkıntım yok. Rabbim herkese bir şekilde rızkını veriyor; bana da vereceğini düşünüyorum. 

Bugüne kadar sizi hep komedi rollerinde gördük. Dram ya da aksiyon düşünmez misiniz?
Aslında ben bir aksiyon filminde rol almayı çok istiyorum ama “Kısmet” diyelim (gülüyor).
Konular Röportaj