'Faul için yeterli değil'

Derbide F.Bahçeli Elif’in golü öncesi Feghouli’ye yapılan faul için hakem “Ayak ve elle müdahale var ama faul için yeterli değil” dedi, VAR’daki Yıldırım da aynı fotoğrafı gördü ve gol verildi.

'Faul için yeterli değil'
Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Ünal'ın haberine göre Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 1-1 sona ererken mücadelenin önüne geçen hakem Ali Palabıyık’ın verdiği ve vermediği kararlar, VAR’ın duruşuydu. Maçta çok tartışılan üç önemli pozisyon var. Hasan Ali Kaldırım’ın atılması, Fenerbahçe’nin golü öncesindeki faul tartışması ve sarı kartı olan Mehmet Topal’ın Linnes’e hareketi... 45. dakikada Hasan Ali’nin önce sarı ardından direkt kırmızı kart gördüğü pozisyonda Ali Palabıyık “Diagne’nin top kontrolü ihtimalini zayıf görüyorum” dedi ve sarı kart verdi. VAR hakemi Bülent Yıldırım ise “Diagne’nin topu kontrol etme ihtimali daha yüksek. İzlemeni tavsiye ediyorum” önerisinde bulundu ve Palabıyık, pozisyonu tekrar seyredip sarı kararını direkt kırmızıya çevirdi.

VAR, Topal’a karışmadı

Geçelim 71. dakikada Fenerbahçeli Elif’in attığı gol öncesindeki faul tartışmasına... Dirar, Feghouli’ye hem ayakla hem eliyle müdahale ederken ve pozisyonun devamında sarı-lacivertlilerin golü gelirken VAR ile temas kuruldu. Palabıyık, VAR’daki Bülent Yıldırım’a “Dirar’ın Feghouli’ye elle ve ayakla müdahalesini gördüm ancak faul için kâfi olmadığını düşünüyorum” dedi. Yıldırım da pozisyonu tekrar tekrar seyretti ve Palabıyık’ın gördüğü ile önündeki ekrandaki fotoğrafın aynı olduğuna karar verdi ve gol geçerli sayıldı. 57’de Mehmet Topal’ın Linnes’in karnına gelen ayağında ise ikinci sarı karta VAR karışmadığı için herhangi bir uyarı veya görüş alışverişi olmadı. Palabıyık pozisyonda avantaj uygulamıştı.

İki hafta dinlendirilecek

MHK, Palabıyık’ın Hasan Ali kararını doğru bulurken F.Bahçe’nin golündeki faul tartışmasını hakemin takdirine bırakıyor. Fakat Mehmet Topal’ın oyundan atılmamasını ciddi hata olarak görüyor ve bu sebeple Ali Palabıyık’ın en az iki hafta dinlendirilmesi bekleniyor.
Konular Spor Haberleri