Fazla kiloların ekşi savaşçısı!

Kışın hareketsizlik, metabolizmanın yavaşlaması gibi nedenlerle alınan kilolardan kurtulmak mümkün.

Fazla kiloların ekşi savaşçısı!
Takvim'den Müge Öztürk Şafak'ın haberine göre Uzman Diyetisyen Müge Özyurt Şafak, gelen baharla birlikte yaşanan yorgunluğa hem de alınan kilolara karşı ufak ama etkili yöntemler anlatıyor. Şafak, "Porsiyonlarınızı üçte bir oranında azaltın. Kilolara veda edin" şeklinde konuşuyor ve bu sorunlara karşı şu besinleri tavsiye ediyor...

Limon: İyi bir C vitamini kaynağı olan limon iyi bir antioksidandır. Antioksidanlar da vücuda zarar veren serbest radikalleri uzaklaştırır ve temizler. C vitamini metabolizmayı hızlandırır. Günde 2 fincan limonlu sıcak su içmeyi ihmal etmeyin. n Glisemik İndeksi Düşük Besinler: Yulaf ezmesi, bulgur, tam buğday ekmeği, mercimek gibi glisemik indeksi düşük olan besinler kan sekerini yavaşça yükselterek daha uzun süre enerji dengesi sağlarlar.

Kırmızı Et: Demir eksikliğine bağlı kansızlık yorgunluk ve halsizliğe neden olur. Kırmızı et demirin en iyi kaynağıdır. Ayrıca kırmızı et yağ asitlerinin enerji üretimi için kullanılmasını sağlayan L-karnitin içerir. Bu da daha kolay kilo vermenize yardımcı olur. n Ispanak: Vücudun performansını artıran elzem besin ögelerini içeren dopdolu bir besindir. Sadece içeriğindeki demir ile değil, potasyum ve magnezyum gibi minerallerle halsizlik ve yorgunluğa karşı savaşır.

Badem, fındık ve ceviz: Kabuklu yemişler magnezyumdan zengindir. Magnezyum başta enerji üretimine rol alır ve eksikliğinde kramp ve kas ağrıları görülebilir. Magnezyumdan zengin beslenmek yorgunlukla savaşmanıza yardımcı olur ve enerjinizi artırır.

Yoğurt: İyi bir protein kaynağı olmanın yanı sıra içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde vücut direncini artırır, bağışıklığı güçlendirir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

İYİ BİR KAHVALTI ŞART!

Gece uzun süren açlıktan sonra vücuda ihtiyaç duydu ğu enerjiyi sağlamak için kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Güne dengeli bir kahvaltı ile başlamak gün boyu kendinizi enerjik ve tok tutar.

YİYECEK GÜNLÜĞÜ TUTUN

Vazgeçemediğiniz yiyecekleri miktar ve sıklığını ayarlayarak diyetinize ekleyin. Yiyecek günlüğü beslenme programınıza sadık kalmanıza böylece motivasyonunuzu kaybetmemenize yardımcı olur. 
Konular Kadın / Bakım