Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan serbest bırakıldı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın yurda kaçak yollarla lüks araç sokan çeteye yönelik başlattığı operasyon kapsamında Fenerbahçeli ünlü futbolcu Ozan Tufan da gözaltına alındı. İfadesi alınan genç futbolcu daha sonra serbest bırakıldı.

Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan serbest bırakıldı
AMKSpor'da yer alan habere göre bu sabah İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın, gümrük kaçağı lüks otomobil sahiplerine yönelik kapsamlı bir operasyon yaptığı öğrenildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ozan Tufan’ın da bulunduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde yürütülen operasyon kapsamında lüks araçlara el konulduğu öğrenildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yurda kaçak yollarla ve sahte belgelerle lüks araç soktuğu iddia edilen şebekeye yönelik bu sabah operasyonun düğmesine bastı. Soruşturma dosyasında 101 kişi ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alıyor. 46 şüpheli hakkında ise gözaltı kararı bulunuyor. Aralarında Ozan Tufan’ın da bulunduğu 55 şüpheli hakkında ise ifade alma amaçlı yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Ozan Tufan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Ozan Tufan’ın daha önce Audi R8 marka bir otomobili alıp sattığı, söz konusu aracın 2013 model altı olduğu ve ÖTV’sinin düşük yatırıldığı belirtildi. Ozan Tufan’ın 2017’de aldığı 750 bin liralık Maserati’nin ise soruşturma kapsamında olmadığı belirtiliyor.

Maslak’taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen ünlü Futbolcu Ozan Tufan’ın soruşturma kapsamında ifadesinin alınacağı, ardından da serbest bırakılacağı belirtildi. Ozan Tufan’ın söz konusu soruşturmaya konu yurda kaçak yollarla gelen lüks aracının 3’üncü alıcısı olduğu tespit edildi. Tufan’ın  yapılan soruşturma kapsamında aracı bilerek mi ya da bilmeyerek mi satın aldığı savcılık tarafından araştırılıyor.

Genç futbolcunun konuyla ilgili ilerleyen saatlerde basın açıklaması yapacağı öğrenildi. 

OPERASYON SABAH BAŞLADI

Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki gümrüklerden yurda kaçak lüks araç ve sahte sigara sokulduğunu ihbar alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine kaçakçılık faaliyetini incelemeye aldı. 6 aylık titiz bir çalışma sonucu Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu emrindeki İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bu sabah çeteye yönelik operasyon için düğmeye bastı.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen ekipler 46 kişi hakkında verilen gözaltı kararını yerine getirmek üzere harekete geçti. Şüphelilerin adreslerine sabahın ilk saatlerinden itibaren operasyon düzenlendi. Ayrıca adreslerde hakimlik kararıyla arama gerçekleştirildi. Dijital ve yazılı tüm evraklara suç delili olabileceği şüphesiyle el konuldu.
Konular Spor Haberleri