Ferhat Köse: "Proje adamı değilim!"

Uzun yıllardır birçok sanatçıya sahnede sesi ve gitarıyla eşlik eden Ferhat Köse’nin, yeni single çalışması “Pınar Misali” Pasaj Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayına girdi.

Ferhat Köse: "Proje adamı değilim!"
Ferhat Köse'nin Akşam'da yayınlanan röportajı..

- Birçok sanatçıya sesiniz ve gitarınızla eşlik ettiniz. Ruh olarak şarkı söylemek mi yoksa müzisyenlik mi daha yakın?


Aslında çok fazla ayrım yapamıyorum. Çünkü her ikisi de beni mutlu ediyor. Fakat şarkı söylemek, dinleyenlerle iletişim halinde olmak, duygu alışverişinde bulunmak benim yapıma daha uygun.

- Genel olarak popüler dünyanın ve müzik akımlarının arasında, kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

Benim yaptığım müzik şu an piyasa diye tabir ettiğimiz tarzın biraz dışında. Çünkü Türk milletinin sevdiği bir kalıp vardır. Hemen şablonu uygulayıp; tamam oldu diyebileceğimiz şekilde müzik yapmıyorum. Hoşuma giden melodi ve sözleri alıp akustik sound’da dinleyenleri yormayacak her dinlediklerinde kendilerinden, geçmişte yaşadıklarından bir şeyler bulabilecekleri şarkılar yapmaya çalışıyorum. Yani benim dinleyici kitlem 13- 18 yaş grubu değil. Tabii dinlemek isterlerse bir şey diyemem ama benim dinleyenlerimin yaşanmışlıkları olmalı, hayata farklı bakabilmeli o zaman yaptığım işler anlam bulur diye düşünüyorum…

MAGAZİNSEL YAŞAMIM YOK

- Magazin dünyasına bulaşmadan bu yolda ilerlemek zor değil mi?


Bana göre zor değil yavaş ve emin adımlarla zirveye tırmanırsanız her basamakta yanınızda kimler var görebilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca magazine malzeme olacak bir yaşam tarzım yok. Zamanında bir gecede şöhret olup daha sonra unutulan adı bile hatırlanmayan şarkıcılar var. Yani ben bir proje değilim gerçeğim yaptığım müzikte yaşantım da kendim gibi, sonradan üzerime giydirilmiş ve sen busun denilebilecek bir yaşam tarzını kabul etmiyorum.

- İlk müzik yaptığınız zamanlardaki hayallerinize yaklaşabildiniz mi?

Müziğe başladığım ilk yıllarda Harbiye Açık Hava’da bir konsere gitmiştim, içimden bu sahnede olmak ve herkesle birlikte şarkılarımı seslendirmek istediğimi söylemiştim en kısa zamanda bu hayalimi geçekleştirmek istiyorum. Müzik bir deniz biz onun içerisinde yolumuzu bulmaya çalışırken, albüm yapma fikriyle birlikte tamamen farklı bir sektöre geçiyoruz. Artık sizin müzisyenliğiniz, şarkıcılığınız dışında şarkınızı çalmayan radyolar, klibinizi döndürmeyen televizyonlar ve kendinizi ifade edebilme kaosuyla boğuşmaya başlıyorsunuz işte hayal kırıklıkları burada başlıyor.

HER TARZIN DÖNEMİ VAR

- Akustik müzikten biraz kulüp ve elektronik dönemlere mi geçtik?


Evet, zamanımızın soundu kulüp ve elektronik müzik soundu fakat dünyaya baktığınızda insanlar bu tarz müziklerden sıkılıp akustik ve etnik müziklere dönüş yapıyor. Her tarzın dönemi vardır...
Konular Röportaj