Feryal Gülman'ı soyanlara 5 yıl hapis!

Feryal Gülman, geçtiğimiz Mart ayında kendisine yardımcı olması için eve aldığı kişiler tarafından soyuldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen soygunculara beşer yıl hapis cezası verildi.

Feryal Gülman'ı soyanlara 5 yıl hapis!
Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre 2015'te Bebek'teki yalısından Tarabya'ya taşınan Feryal Gülman, kendisine yardımcı olması için eve aldığı kişiler tarafından soyuldu. Olay, geçtiğimiz yıl 11 Mart'ta gerçekleşti. Gülman, Bebek'teki evi için yatılı hizmetli almaya karar verdi. 1 Mart günü Türkmenistan uyruklu bir çift, yatılı olarak işe alındı. İkili, işe alındıktan birkaç gün sonra Gülman'ı soymaya karar verdi. Ziynet eşyalarının ve paralarının bulunduğu kasanın şifresini gizlice öğrenen ikili, Gülman'ın evde olmadığı bir an kasayı boşaltıp evden kaçtı.

NİTELİKLİ HIRSIZLIK DAVASI

Durumu fark eden Gülman, polise başvurarak yardım istedi. Gülman'ın şikayeti sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri, Kapalıçarşı'da Türkmenistan uyruklu Z.T. (29) isimli erkek ile E.K.'nın (21) hareketlerinden şüphelenip çantalarını aradı. Zanlıların çantalarının içinden servet çıktı. Ziynet eşyalarının değerinin 3 milyon lira olduğu belirlendi. Soruşturma sonunda Z.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi, E.K. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, çift hakkında 'nitelikli hırsızlık' suçundan dava açtı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Z.T. ve E.K., ilk duruşmada altışar yıl hapis cezasına çarptırıldı. İkilinin cezası iyi hal indirimi yapılarak beşer yıla indirildi. E.K.'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Gülman'ın çalınan eşyaları şöyle: 15 bin dolar, bin 600 Euro, 3 bin TL, 15 gram altın, 21 tane farklı modelde küpe, bir tane altın takı seti, bir tane pırlanta takı seti, bir pırlanta künye, beş tane bileklik, sekiz tane yüzük, iki kolye, bir pırlanta broş, bir zümrüt set, dört tane değerli taşlı bilezik, iki adet altın zincir, üç tane farklı markalarda saat.