FETÖ 3 aşamada terör örgütü oldu!

Örgüt 12 Eylül öncesinde eğitime el attı. Darbe sonrası kadrolaşma hareketini tamamladı. 3’üncü aşamada ise Gülen’in kaçışı ve silahlı terör örgütü yapılanması var.

FETÖ 3 aşamada terör örgütü oldu!
Sabah'tan Evrin Güvendik'in haberine göre Adalet Bakanlığı, çalışmalarını sürdüren Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na "FETÖ ve 15 Temmuz Terörist Darbe Kalkışması" başlıklı bir rapor gönderdi.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü İnsan Hakları Daire Başkanlığı'nca hazırlanan raporda FETÖ'nün terör örgütü olarak gelişimi 3 aşama sıralandı:

IŞIK EVLERİ VE DERSHANELER: İlk aşama 12 Eylül darbesine kadar süren Işık Evleri ve dershaneler üzerinden yürütülen 'devlet kurumlarına sızarak kadrolaşma' hareketidir. Örgüt bu dönemde içe kapanık vaziyette kamu kurumlarına sızmak ve tabanda kadro oluşturmakla meşguldür.

KADROLARI TAMAMLAMA: 12 Eylül darbesinden hemen sonraki dönemde örgüt, ikinci aşamada 'okullaşma' ve 'kamudaki kadrolaşma' hareketini tamamlamıştır. Bu dönemin ikinci yarısı aynı zamanda örgütün yurtdışına açıldığı dönem olmuştur.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ: Üçüncü aşamada, örgüt elebaşının ABD'ye kaçmasını müteakip görünüşte örgütün söylemi değişmiş, evrensel, küresel kavramları kullanmaya başlamış, gerçekte ise 15 Temmuz'a giden süreçte silahlı terör örgütü niteliğini kazandıran yapılanmasını tamamlamıştır.

'ALTERNATİF' SİSTEM: Gülen, devlete karşı savaş vererek hedeflere ulaşmanın yıpratıcı olacağını teşhis etmiş, bu nedenle mevcut sistemi yıkmak yerine devlete alternatif bir model hedeflemiştir.

BİRBİRLERİNDEN HABERLERİ YOK: İtaat ve teslimiyet temelinde kurulu örgütün en üst noktasında kendisini 'kainat imamı' olarak adlandırılan Fethullah Gülen vardır. Örgütte yönetici kadro dışındaki her birim bağımsız hücrelerden oluşmaktadır. Hiçbir hücrenin diğerinden haberi yoktur.

'ÜNİFORMALI TERÖRİSTLER': 15 Temmuz FETÖ/PDY üyesi üniformalı teröristlerce gerçekleştirilmiş, darbe girişimine toplam 8 bin 651 askeri personel karışmıştır. TSK'ya ait 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank olmak üzere 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah kullanılmıştır.