FETÖ casusluğu WikiLeaks’te!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen TÜBİTAK soruşturması kapsamında FETÖ yapılanmasında görev aldığı belirlenen 2'si sivil 4'ü çalışan 6 örgüt imamının aralarında yer aldığı 29 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

FETÖ casusluğu WikiLeaks’te!
Sabah Gazetesi'nden Yüksel Temel'in haberine göre iddianamede TÜBİTAK ve bağlı kuruluşlarındaki usulsüz işe alımlarla yapılan ödemelerin ve örgütsel ilişkilere dikkat çekildi.

FİRARİ PALAZ DA VAR

İddianamedeki en dikkat çeken husus ise TÜBİTAK'la bağlantılı çalışan firmaların WikiLeaks belgelerinde isimlerinin yer alması oldu. WikiLeaks belgelerinde casusluk faaliyetleri yürüttüğü bilgileri bulunan bu firmaların "ENDERSYS" ve "INFORCEPT" ile "C2TECH" ve bu firmaya bağlı "MARTİN TELEKOM" olduğu kaydedildi.

Firmaların ortakları arasında Böcek davasında yargılanıp tahliye edildikten sonra firar eden TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı firari Hasan Palaz'ın da bulunduğu tespit edildi. Palaz'ın yanı sıra yine TÜBİTAK'ta çalışan bazı isimlerin de bulunduğu bu firmaların emniyet, TİB, MİT ve bazı önemli kamu kuruluşlarının özellikle elektronik alt yapılanmalarını sağladığı vurgulandı.

Uydu üzerinden iletişim alanında faaliyet gösteren Martin Telekom firmasının örgüt üyelerini irtibatlandırdığı kaydedildi.