FETÖ yalanı bir günde ev sattırdı!

Denizlili işçi emeklisi kadın, “FETÖ örgütü isminizi kullanmış” diyen telefon dolandırıcılarına 550 bin lirasını kaptırdı. Yaşlı kadın, bu parayı temin etmek için 800 bin lira değerindeki evini bir gün içinde sattı.

FETÖ yalanı bir günde ev sattırdı!
Yeni Asır'dan Sebahattin Alp'in haberine göre Denizli'de yaşayan işçi emeklisi Feriha Öztürk (61), MİT mensubu olduğunu öne süren bir dolandırıcının kurbanı oldu.

FETÖ üyesi olma suçuyla tutuklanacağı yalanıyla korkutulan Öztürk, dolandırıcıya 550 bin lirasını kaptırdı. Öztürk bu parayı temin etmek için 800 bin lira değerindeki evini satmak zorunda kaldı.

Almanya'dan emekli olan Feriha Öztürk, FETÖ'yü kullanan telefon dolandırıcılarının hedefi oldu.

Öztürk'ü arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtarak MİT'te görevli olduğunu söyleyen, isminin ise 'Ender Atalay' olduğunu öne süren dolandırıcı, ilk olarak Çınar Polis Merkezi'nin telefonunu verip, kendisini doğrulaması için arayabileceğini belirtti. Öztürk'ün güvenini kazanan dolandırıcı, malvarlığını öğrendiği Öztürk'e, "FETÖ örgütü isminizi kullanmış, sizi temize çıkaracağız, yoksa tutuklanacaksınız" dedi.

Aynı gün satışa çıkardı

Paniğe kapılan Feriha Öztürk, Deliktaş mahallesindeki evini aynı gün satışa çıkardı. Öztürk, yaklaşık 800 bin lira değerindeki evini, müşteri bularak 550 bin liraya sattı. Satışın ardından Öztürk'le sürekli telefonla konuşan dolandırıcı, ilk olarak evinin satışından peşinat olarak aldığı 300 bin lirayı, çanta içinde MİT'te görevli olduğunu söylediği 'Fatih' isimli kişiye vermesini söyledi. Bunun üzerine Halk caddesinde ara sokakta Öztürk, parayı bu kişiye teslim etti. Bunun dolandırıcılık olduğunu anlamayan ve korkan, kimseye de söz etmeyen Öztürk, ertesi gün yine dolandırıcı tarafından arandı. Öztürk, aldığı talimatlarla geri kalan 250 bin lirayı da dolandırıcıya teslim etti.

"Psikolojim bozuldu"

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Öztürk, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Avukat tutan Feriha Öztürk, olaydan dolayı çok korktuğunu belirterek, "Evimi sattırdılar ve parasını aldılar. Psikolojim bozuldu. FETÖ'yle ilişkimin olmadığını söylememe rağmen kandırdılar. Şok olmuştum" dedi.