FETÖ'cü Enes Kanter'in hain planı!

FETÖ’cü Enes Kanter’in darbe sonrası Türkiye’deki ticari planı ortaya çıktı. Kanter, 15 Temmuz’dan bir ay önce Türkiye Patent Enstitüsü'ne tuvalet kağıdından çamaşır suyuna kadar 6 bin kalemde marka tescili yaptırdı.

FETÖ'cü Enes Kanter'in hain planı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre teröristbaşı Fetullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden olduğu bilinen Kanter'in darbe başarılı olsaydı bu şekilde Türkiye'de önemli bir ticaret ağı kurmayı hedeflediği belirtildi.

Enes Kanter, 15 Temmuz darbe girişiminden sadece 2 ay önce kendi isminin marka ve ticaret haklarını Türkiye Patent Enstitüsü'ne (TPE) tescil ettirmiş. Sabah'ın haberine göre; Kanter, kendi ad ve soyadını taşıyan markası için TPE'ye 6 bine yaklaşan iş kolunda marka kaydı yaptırdı. Tuvalet kağıdından bujiye, çamaşır suyundan elektroniğe kadar tüm ticari alanlarda marka koruması alan Kanter'in bu işlemler için 100 bin TL'ye yakın da harcama yaptığı ileri sürülüyor.

TPE kayıtlarına göre, Kanter ilk tescil başvurusunu 05.09.2015'te yaptı. 25 ayrı sınıfta, 6 bini aşan ticaret kodunda marka tescili istedi. Başvurular 02.06.2016 tarihinde onaylanmış. Enes Kanter'in başvuruları yaptığı adresin ABD'de faaliyet gösteren bir FETÖ vakfı olarak gözüktüğü de belirtildi.

6 bin kalem için başvuru

Kanter'in kendi adıyla marka başvurusu yaptığı 6 bin kalemden öne çıkanlar ise şunlar: Çamaşır suyu, diş macunu, ahşap parlatma, tıbbi ilaç, çocuk bezi, televizyonlar, kamera kaydediciler, güneş gözlükleri, lensler, aydınlatma cihazları, tuvalet kağıtları, jenaretör, su kaynatıcıları, kreşler, okullar, canlı hayvanlar, gıda....

Markasının logolarını da hazırlamış

Enes Kanter'in darbeden iki ay önce tescillenen marka başvurusunda sadece isim değil ticari logosu da yer alıyor. Kanter'in patent vekilliğini üstlenen avukatın darbe girişiminden sonra 10.08.2016 itibarıyla Kanter ile çalışmayı bıraktığı öne sürüldü.