FETÖ’nün beli işte böyle kırıldı!

FETÖ’nün mahrem imamlarının, örgüt üyelerine ‘sadakat tedavisi’ uyguladığına inanılıyor. Bu yüzden ‘doktor’ diye anılıyorlar. Alt ve üst kadrolar arasında bağlantıyı kurdukları için de örgütün omurgası konumundalar...

FETÖ’nün beli işte böyle kırıldı!
Sabah'tan Erkam Çoban'ın haberine göre FETÖ soruşturmasında, örgütün MİT, asker, polis ve bürokratlardan sorumlu olduğu belirlenen ve "mahrem imam" adı verilen FETÖ yöneticilerine yönelik büyük temizlik operasyonu başlatıldı. Ankara Sincan Batı Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ'nün ihanet üssü Mürted Hava Üssü'nde görevli pilot, subaylar ile FETÖ'nün 'mahrem imamları'na yönelik operasyonun ilk dalgasında, 60 mahrem imam tutuklanırken, ikinci dalgada gözaltı sayısı 58'e yükseldi. 101 kişilik gözaltı listesindeki diğer mahrem imamlar aranıyor.

AİLE EVİNDE GİZLİ GÖRÜŞMELER

Mahrem imamlara, örgüt üyelerinin sadakatini artırma tedavisi uyguladıkları düşüncesi ile doktor unvanı veriliyor.

İşte tutuklanan örgüt üyelerinin ve itirafçıların mahrem imamlarla ilgili verdiği çarpıcı bilgiler:

Mahrem imamlar örgütün, 'orta kademe yöneticisi' grubunda. Alt kadrolarla üst kadronun arasındaki bağı kurduğu için bunlarla yapılan mücadelenin FETÖ'nün belini kıracağı belirtiliyor. Yapının en başında 'serdoktor' denilen kişiler, onun altında ise 'doktor' ve 'bölge imamı' yer alıyor.

BEYİN YIKAMA SEANSLARI...

Polis ve askeri okulları kazanan çocuklar, kazandıkları okulun olduğu ildeki 'doktor'a devrediliyor. Harp okulları, Polis Akademisi ve Polis Koleji'nde okuyan çocuklarla, haftalık izinlerinde rutin görüşmeler düzenleniyor. Görüşmeler, dikkat çekmemek için öğrenci evlerinde değil, evli örgüt üyelerinin 'aile evlerinde' yapılıyor.

Haftalık görüşmelerde öğrencilerin örgütle bağını sağlamlaştırmak için 'beyin yıkama' seansları yapılıyor. Polis ve askeri okullarda, Fetullah Gülen'in videolarını izlemek ve kitaplarını okumak yasak olduğu için haftalık seanslarda Gülen'in videoları izletilip, kitapları okutuluyor.

MİT ve bürokrasideki örgüt elemanlarıyla da doktor kadrosu ilgileniyor. Görüşmede, okulda örgüte muhalif olan öğrenciler ve komutanlar doktora iletiliyor. Örgüt, kendilerine yakın komutan veya müdürler vasıtasıyla muhalif öğrencileri yıldırıp okuldan ayrılmaya zorluyor. Kendilerine aykırı komutanları ve müdürleri ise takip ediyorlar.

MAHREM BİLGİLER 'SERDOKTOR'A

Mezun olup işe başlayan kişiler, o illerde 'serdoktor' denilen bir üst yapıya devrediliyor. Haftalık görüşmeler aile evi görünümlü lüks evlerde yapılıyor. Haftalık görüşmelerde, içeride edinilen bilgiler serdoktora iletiliyor. Böylelikle FETÖ devletin mahrem bilgilerine ulaşmış oluyor. Bu yapı MİT personeli, asker, bürokrat ve polislerin, örgütün çıkarları doğrultusunda hareket etmeleri yönünde faaliyetlerde bulunuyor.

HER MESLEKTEN MAHREM İMAM

Hücre tipi örgütlenen mahrem imam yapısına mensup FETÖ'cüler, kod isim kullanıyor ve mahrem sayılan yerlerdeki örgüt elemanlarıyla kriptolu iletişim programları ile haberleşiyor. "Doktor ve serdoktorlar"; öğretmen, Sayıştay ve Danıştay denetçisi, savcı, mühendis, komiser ya da öğretim üyesi gibi çeşitli çok meslek gruplarından oluşabiliyor.