FETÖ’nün yargıdaki ‘A takımı’ndaydı

FETÖ soruşturmasında 22,5 yıla kadar hapsi istenen eski hakim firari sanık Engin Durnagöl’ün örgütün yargıdaki ‘A takımı’nda yer aldığı belirtildi. 13 Temmuz’da yurtdışına çıktığı belirlenen Durnagöl’ün 15 Temmuz’da Türkiye’ye giriş yapıp 16 Temmuz sabahı kaçtığı tespit edildi.

FETÖ’nün yargıdaki ‘A takımı’ndaydı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı terör örgütü yöneticiliğinden 22,5 yıla kadar hapsi istenen eski hakim firari sanık Engin Durnagöl hakkında hazırlanan 79 sayfalık iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Önceden Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Durnagöl’ün, darbe girişimi sırasında yurtdışı giriş-çıkışları tespit edildi.

FETÖ’NÜN YARGIDAKİ ‘A TAKIMI’NDAYDI

İddianamede, kamera kayıtlarında sanığın 13 Temmuz 2016'da saat 07.51’de Marmaris Deniz Limanı’na geldiği ve 08.30’da çıkış yaptığı, 15 Temmuz günü 18.24’te ülkeye tekrar giriş yaptığı, bir gün sonra 09.28’de ise ayrıldığı bilgisine yer verildi. Ağustos ayında iki aracını da vekalet yoluyla satan sanığın FETÖ’nün yargıdaki ‘A takımı’ndan olduğu ve örgütün yargı yapılanmasında etkin rol oynadığına yönelik tanık beyanları da ortaya çıktı.

Atamalarda etkin rol aldı

İddianameye sanık Engin Durnagöl ile ilgili müşteki ve tanık beyanları da eklendi. O.A, 2010-2014'te tüm atamaları Durnagöl'ün yaptığını söyleyerek, “FETÖ’cü hakim savcılar tarafından son derece itibar gören bir kişiydi” dedi. B.B, Durnagöl’ün 2003-2005'te Adalet Bakanlığı “abisi” olduğunu belirterek HSYK genel sekreter yardımcılığındann sonra atamalarda etkin rol oynadığını anlattı. Ö.F.T. de Durnagöl’ün FETÖ “abi”si olduğunu ve yargıdaki “A takımı” içinde yer aldığını söyledi.

FETÖ’nün yargıdaki ‘A takımı’ndaydı