Çöp konteynırındaki cesedin sırrı ortaya çıktı!

Çöp konteynırında cesedi bulunan İranlı şahsın fidye için kaçırıldığı ve günlerce gördüğü işkenceye dayanamayarak öldüğü öğrenildi.

Fidye için öldürmüşler!
Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre İstanbul'da çöpte bulunan kimliği belirsiz cesedin arkasından cinayet çıktı. İran uyruklu Mortaza Jedariseyedi'yi (32) fidye için kaçıranların işkence ederek öldürdüğü ortaya çıktı.

Arnavutköy İmrahor Mahallesi Sevben Mehmet Caddesi'nde 24 Eylül 2017'de çöpte bir çuvalda ceset bulundu. Polis, üzerinde kimliği çıkmayan cesedin bileklerinde ve göğsünde kesikler, ayaklarında kırıklar bulunduğunu gördü. Şüpheli ölümle ilgili soruşturmada kimliğinin İran uyruklu Mortaza Jedariseyedi olduğu anlaşılan cesedin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Çalışmalarını derinleştiren polis, Mortaza Jedariseyedi'nin eylül başlarında yasadışı yollardan İran'dan Türkiye'ye giriş yaptığını tespit etti. Mortaza'nın kaçırıldığını ve ailesinden 25 bin dolar fidye istendiğini öğrenen polis, soruşturmayı derinleştirdi.

Yapılan çalışmalarda 12 Eylül günü kaçırılıp Arnavutköy'de bir adreste tutulduğu tespit edilen Mortaza'nın günlerce işkence gördüğü, aç bırakılıp elinin kolunun bağlandığı ve daha sonra ayaklarının kırılmış olduğu ortaya çıktı. İşkenceye dayanamayan Mortaza'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Fidyecilerin peşine düşen polis, şüphelilerin kullandığı bir telefon numarasını tespit etti. Arnavutköy Anadolu Mahallesi'nde iki Afgan Syeed Ameer N. (32) Akran Armany (18) ve iki Pakistanlı Khuram Shahzad (27) ile Abdullah Abdullah (18) gözaltına aldı.