Fidyeciden bornozlu kamuflaj!

Fidye için kaçırılan Iraklı genci arayan polis, Avcılar’daki bir daireye baskın yaptı. Kapıya gelen “bornozlu kadın” görünümündeki kişinin bıyığı olduğunu gören polis, Iraklı iki zanlıyı yakalayıp genci kurtardı.

Fidyeciden bornozlu kamuflaj!
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre İstanbul'da Iraklı iki kişi, bir başka Iraklı Abdulbassam M.S.A.'yı (16) 300 bin dolarlık fidye için kaçırdı. Polis gencin tutulduğu adrese gitti. Bornozla kapıya gelen ve şüphelilerden birinin 'Eşim' diye tanıttığı kişinin bıyığı olduğu anlaşılınca daireye operasyon yapıldı. Kaçırılan genç, yatak bazasının altında kelepçeli halde bulundu ve kurtarıldı.

VİDEO ÇEKİP GÖNDERDİLER

İstanbul Polisi geçen hafta 16 yaşındaki Iraklı Abdulbassam M.S.A.'nın fidye için kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılması üzerine hakerete geçti. M.S.A.'nın babası Thikra İsmail A., kendisini arayan fidyecilerin oğlunun videosunu gönderdiklerini ve canı karşılığında 300 bin dolar istediklerini söyledi. Çocuğun sosyal medyadan kendisiyle iletişime geçen kişilerce kaçırıldığı saptandı. Polise göre; çete üyeleri "Emlak işi yapıyoruz. Senin yabancı dilin var. Bizimle birlikte çalış" dedikleri gence iş teklif etti. İki taraf buluştu. M.S.A.'yı Esenyurt'ta bindirdikleri araçla Avcılar'a kaçıran çete üyeleri, gence güncel tarihli bir gazeteyi okuttukları sırada videoya çekti ve konunun yeni ve gerçek olduğunu anlamaları için videoyu ailesine gönderdi. Çete üyelerinin Avcılar'da 10 daire kiraladıklarını tespit eden polis, beşinci daireye geldiğinde şüphelilerden biri kapıyı açtı.

12 GÜN REHİN TUTULDU

İddialara göre; şüpheli polislere "Eşim içeride. Duş alıyor" dedi. Gasp masasına bağlı sivil polisler, şüpheliden eşinin de kapıya gelmesini isteyince bornoz giyen bir kişi kapıya geldi. Polisler, bornozu giymiş bir şekilde kapıya gelen ve kadın olduğu iddia edilen kişinin bıyığı olduğunu fark edince operasyonun düğmesine basarak adrese girdi. Avcılar'da 12 gün rehin tutulan genç, yatak bazasının altına saklanmış, elleri ve ayakları kelepçe ve zincirlerle bağlanmış ağzı da bantlı halde bulundu.

Adliyeye sevk edilen Iraklı Layth Oleivvi A. (42) ve Taher Sehab A. (37) tutuklandı.