Fikret Orman: "Bedelini ağır ödetirim"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman: "Bedelini ağır ödetirim"
Sporx'te yer alan habere göre Beşiktaş'ın transferde temkimli olmak zorunda olduğunu vurgulayan Orman, "Transfer döneminin başında bunlar her zaman yaşanıyor. Bizim Beşiktaş'a geldiğimiz ortam belli, şu anki ortam belli. Beşiktaş'ın gerçekleri var ve bizim de buna paralel planlarımız var. Biz, kulübümüzün bütçesine uygun transferler yapıyoruz. Geçen sezon da aynısı oldu ve transferi en iyi pozisyonda yapan kulüp biz olduk.

Geçtiğimiz sezon başında şunu açıkladık; şampiyon takımı koruyacağız ve eksik bölgelere transfer yapacağız. Eksik bölgelerimizden biri sağ bekti, buraya transfer yaptık. Stoper açığımız var, ona devam ediyoruz. Üçüncü kaleci olarak bir kaleci aldık. Bunların hepsini daha hızlı yapabilirim ama bu Beşiktaş'a zarar verir, bizim hayatımızın gerçekleri var. Önümüzdeki sezon Beşiktaş'ın en zor sezonlarından biri. UEFA ile yaptığımız anlaşmalar var ve bütçeyi belirli bir bir sınırda tutmak zorundayız. Acelemiz yok, temkinli giderek doğru transferleri yapacağız"
dedi.

"BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDETİRİM"

Jose Sosa hakkında da konuşan Orman, "Dünyada en kızdığım şeylerden biri zekamla dalga geçilmesidir. Her şeyin bir yöntemi vardır. Biz oyuncuyla sözleşme yaparken (Sosa) bazı maddeler koyuyoruz. Biz Sosa'yı nereden aldık? Kharkiv'den aldık, Ukrayna'da savaş vardı! Biz Sosa'yı son gün aldık, 4 milyon euroya kadar inmişti. Şimdi oyuncu son güne kadar niye bekledi? Sosa'nın tek alıcısı bizdik ve biz o gün o oyuncuyu almasak oyuncu şu anda hala Kharkiv'de oynuyordu. Bizim Sosa ile yaptığımız bir anlaşma var.

Sosa'nın Beşiktaş'tan tek kuruş alacağı yok, biz tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik. Kimse, kendi ticari işlerinden dolayı (terör olayları) bizimle dalga geçmesin. Paris'te statta bomba patladı, PSG'de oynayan oyuncu ayrılmak mı istedi? Böyle bir şey yok. Bu dünyada 11 Eylül'ü yaşadı, New York'ta basketbol oynayanlar gitmek istiyor mu? Ukrayna'da savaş oldu, Shakhtar'ın stadına bomba atıldı, üç senedir başka bir şey şehir de oynuyorlar, otelde odalarında yaşıyorlar. Şimdi bizim ülkemizde böyle durum var mı? Nato'nun merkezinde havalanını havaya uçurdular, böyle bir şey oldu mu? Ayıp.

Bizim ailelerimiz, çocuklarımız burada yaşıyor. Sosa'nın bu terör bahanesine ancak kuşlar inanır. Kontratımız var, gereği neyse yapılır. Sosa, Milan'a gitmek istiyormuş, nereye gidiyor? Oyuncunun bizimle kontratı var, gereğini yapacak.Oyunu, Milano'ya gidiyor transfer görüşmesine. Bu süreçte Yeşilköy'deki patlama da yoktu. Barcelona, Bayern de böyle şeyler olmuyor, Beşiktaş'ta da olamaz. Bedelini en ağır şekilde ödetirim."
şeklinde konuştu.

"ATIBA'YA YENİ SÖZLEŞME ÖNERECEĞİZ"

Atiba hakkında da konuşan Orman, "Atiba çok önemli işler yaptı, kontratı devam ediyor, satmak istemiyoruz. Atiba'yı da Sosa'yı da satma niyetimiz yok. Atiba ile konuşacağız, biraz arttırım yapabiliriz ve sözleşmesini uzatabiliriz. Bizden ayrılmanın şekli, gelmenin gitmenin zerafeti var. Atiba devam edecek." şeklinde konuştu.

"İSMAİL KÖYBAŞI KONUSUNDA ÜZÜNTÜLERİM VAR"

İsmail Köybaşı'nın Fenerbahçe'ye transferi hakkında da konuşan Orman, "İsmal Köybaşı hayırlı olsun, kendi tercihi. Benim açımdan söylenecek fazla bir şeyi yok, şahsi olarak üzüntülerim olabilir ama bu futbolla alakalı değil, o da beni alakalı aslında" dedi.

"MARIO GOMEZ BANA MESAJ ATTI"

Mario Gomez'in transferindeki son durumu da değerlendiren Orman, "Mario Gomez ile telefonda konuştuk, mesaj attı bana, ben de cevap verdim. Kendisini istiyoruz ancak bizim şartlarımız var, ilkerimiz var. Bunlara uyduğu sürece transfer olacak. Gomez'in alternatiflerine bakıyor muyuz, tabii ki bakıyoruz. Fiorentina ile bizim aramızda hiçbir zaman sorun olmadı. Biz ahlaklı bir kurumuz ve Fiorentina ile ilişkilerimiz iyi durumda" ifadelerini kullandı.

"GOMEZ KARARINI KENDİSİ VERECEK"

Transferde karar mercisinin Mario Gomez'de olduğunu dile getiren Orman, "Karar merci Mario Gomez, Fiorentina değil. Gomez transfer için kendi kararını verecek. Bizim açımızdan da Gomez açısından da netleştirmemiz gerekiyor artık, bizim limitlerimiz var. Bir oyuncuya yönelik planımız yok. Türkiye'nin en önemli golcüsü Cenk bizde. Gomez'i istiyoruz ama olmaza da olmaz, kurum adına taviz verebilecek durumda değilim." şeklinde konuştu.

BOYKO VE PEKTEMEK AÇIKLAMASI

Boyko ve Mustafa Pektemek hakkında da konuşan Orman, "Boyko devre arasında geldi, kariyeri belli olan oyuncu. UEFA finalinde oynamış bir kaleci ve şu anda inanılmaz hırslı. Formayı almak için büyük savaş veriyor. Mustafa Pektemek pırlantı gibi bir insan. Önümüzdeki sezonun kadro yapılanmasında yer bulamayacaksa başka takımlar için değerlendirebiliriz ancak şu anda bize ulaşan bir talep yok" ifadelerini kullandı. 
Konular Spor Haberleri