‘Fıtık’ yerine ‘kıl’ ameliyatı yaptılar

İzmir’de kasık fıtığı ameliyatı olmak için hastaneye yatan ve yanlışlıkla kıl dönmesi ameliyatı yapıldığını iddia eden genç, suç duyurusunda bulundu.

‘Fıtık’ yerine ‘kıl’ ameliyatı!
Vatan'da yer alan habere göre İzmir’de tekstil firmasında çalışan Alperen Işık (19), kasık fıtığı rahatsızlığından dolayı Buca Seyfi Demirsoy Hastanesine başvurduğunu, burada yapılan muayenesi ve tetkiklerin ardından Genel Cerrah E.Ü.’nün kendisine ameliyat olması gerektiğini söylediğini anlattı. Hastane yatış işlemlerini 16 Kasım’da yaptığını söyleyen Işık, ameliyathaneye götüren hemşirenin koridorda kendisine ne ameliyatı olacağını sorduğunu, “kasık fıtığı” cevabının ardından hemşirenin “dosyada kıl dönmesi yazıyor, ben bunu düzeltip geleyim” dediğini savundu.

Yanlış olunca yeniden aldılar

Hemşirenin gerekli düzeltmeyi yaptığını söyleyerek kendisini ameliyathaneye götürdüğünü ve burada beklediğini ifade eden Işık, “Beni ameliyathaneye aldılar, iki tane iğne vurdular. Yüz üstü yatırdılar ben de şaşırdım. ‘Beni niye böyle yatırdınız fıtık ameliyatı olacağım’ diye sordum. Hemşire ‘doktor ameliyat bölgesini siliyor, temizliyor’ dedi. Ben bayılmışım sonrasında sedyeye aktarılırken kendime geldim. Dinlenme odasına alınırken kasığıma baktım fıtık ameliyatının yapılmadığını söyledim. Orada birisi ‘hemen yatırın masaya narkozun etkisi geçmeden bir daha ameliyat edeceğiz’ dedi. Ben ondan sonra bayılmışım yine” dedi.

Işık, iki bölgeden ameliyat edildiğini odasına çıkarılırken ablasının fark ettiğini, bu sırada kıl dönmesi operasyonu geçirdiğini öğrendiklerini söyledi.

Ya dosyada beyin yazsaydı

Kıl dönmesi şikayetinin olmadığını anlatan Işık, “Doktora sordular ‘Ufak bir şey vardı aldık’ dedi. Olmayan şeyi nasıl alıyorlar ben onu anlamıyorum” dedi ve hastane yönetiminin olayın büyütülmemesi gerektiğini söylediğini öne sürdü. İki bölgeden ameliyat olmasından dolayı uzanmakta ve hareket etmekte zorluk çektiğini ifade ederek suç duyurusunda bulunan Işık, şunları kaydetti: "Dosyalar karışmış diyorlar. Burada kalp yazabilirdi, beyin yazabilirdi önemli bir ameliyat yazabilirdi. Allah korudu küçük bir ameliyatla atlattık. Mağduriyetime yol açan hastanede görevli doktor E.Ü.’den şikayetçiyim."