FORMDA KALMAK İÇİN ÇİĞ YEMEK YİYOR!!

Genç kızlara taş çıkartan Ajda Pekkan nasıl formda kaldığını ilk kez açıkladı...

FORMDA KALMAK İÇİN ÇİĞ YEMEK YİYOR!!

Süper star, “Raw food olarak adlandırılan çiğ yemekler yiyorum. Anne yemeklerini de seviyorum ama onlarla artık alakam kalmadı” dedi...

Yıllara meydan okuyan 63 yaşındaki Süper star Ajda Pekkan fit kalma sırrını paylaştı.

KOKU SİNİYOR

Yemek yapılırken kokunun üzerine sineceği endişesiyle mutfağa girmemeye çalıştığını belirten Pekkan“Genelde çiğ yemekler (Raw food) yediğim için, öyle beslenmeye çalışıyorum. Yemekle pek alakam kalmadı gibi. Yemek nostaljim de hiç bitmez. Çünkü hep anne yemeklerini çok severim, yani öyle yemek yapan yerleri çok severim” dedi. Kebabı, mantıyı, börekleri sevdiği halde formda kalmak için çiğ yemeye çalıştığını anlatan ünlü sanatçı, bunun sağlık için de önemli olduğunu, bazen de deli gibi yemek yiyebildiğini ve kendisini görenlerin bile şaşırdığını söyledi.

TAVSİYE EDERİM

Zaman zaman yürüyüşler de yaptığını anlatan Pekkan, “Bunu herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

RAW FOOD NEDİR?

Yiyeceklerin 117 derece Fahrenayt’ta (47 santigrat derece) besin değerlerinin kaybolduğuna bu yüzden de çiğ ya da “canlı” yenmesi gerektiğine inanılan bir çeşit sağlıklı beslenme akımı. Takipçilerinin Raw foodist diye anıldığı bu akımda pişirmek kabul görmüyor. Ayrıca et ve et ürünleri “ölü” kabul edildiği için, dolayısıyla aynı zamanda da vejetaryen olunuyor.