Fotoğraf merakı öldürdü!

Eskişehir’de, fotoğraf çektirmek için tren vagonunun üzerine çıkan 16 yaşındaki Ebru Demir, 30 bin voltluk yüksek gerilim hattına kapılarak yaşamını yitirdi.

Fotoğraf merakı öldürdü!
Sabah'tan Rıdvan Uysal'ın haberine göre Eskişehir'de tren vagonu üstünde hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen 16 yaşındaki Ebru Demir yüksek gerilim hattındaki akıma kapılarak öldü. Olay Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki Enveriye Tren İstasyonu'nda yaşandı. Yük treni vagonunun üstünde fotoğraf çektirmek isteyen Ebru Demir, bir anda 30 bin voltluk yüksek gerilim hattına kapıldı. Arkadaşı Ekrem Lale (17), giysileri alev alan Ebru Demir'i kurtarmaya çalışırken hafif şekilde yaralandı. Ağır yaralanan genç kız ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edilen Demir, yoldayken hayatını kaybetti.

ARKADAŞLARI YIKILDI

Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Ebru Demir'in arkadaşları acı haberle yıkıldı. Öğrenciler, arkadaşlarının fotoğrafını yakalarına taktı. Olayı evini balkonundan gördüğünü belirten Serhan Kömürcü, "Tren, istasyonunun yakınında duruyordu. Genç kız fotoğraf çektirmek için yük treninin üzerine çıkmış. Bir ses duyduk. Genç kız, yüksek gerilime kapıldı ve yanmaya başladı. Arkadaşı da onu indirmeye çalışıyordu. Biz de arkadaşına akıma kapılmaması için 'çıkma' diye bağırdık. Bu sırada tren hareket etti. Treni istasyonda durdurdular. Ambulans çağırdık" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Fotoğraf merakı öldürdü!