Galatasaray'ın 120 milyonluk hedefi!

UEFA Finansal Fair Play denetimi nedeniyle önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi yaşayan sarı-kırmızılılar, Mayıs 2016’ya kadar GS Store mağazalarından 120 milyon liralık satış ve 30 milyon lira net kâr bekliyor.

G.Saray'ın 120 milyonluk hedefi!
Skorer'den Nevzat Dindar'ın haberine göre mali sıkıntı içindeki Galatasaray’ın kasasını taraftar dolduracak. UEFA Finansal Fair Play denetimi nedeniyle önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarına katılamama tehlikesini ciddi şekilde yaşayan sarı-kırmızılı kulübün resmi ürünlerinin satıldığı Galatasaray Store’lardaki planlamasını Milliyet ele geçirdi.

Buna göre 2015 Mayıs-2016 Mayıs arasında kulübün 120 milyon liralık satış planladığı belirlendi. Bu durumda elde edilecek karın ise 30 milyon lira olduğu belirtildi.

Özellikle gelen şampiyonlukla beraber 4. yıldızı takan ve bunu resmi ürün satışlarına pozitif şekide yansıtan sarı-kırmızılılar 5 aylık süreçte yaklaşık 35-40 milyon liralık satış gerçekleştirdi. Galatasaray’da geçtiğimiz dönemlerde hep zarar eden mağazaların artıya geçmesi yüzleri güldürürken, futbol takımının elde edeceği sonuçların satışlar üzerinde çok etkili olduğu belirtildi.

23 Ekim’de Beyoğlu’nda Galatasaray Store’un yeni şubesini açacak olan sarı-kırmızılı yönetim bu yatırımdan da ciddi gelir bekliyor. Galatasaray’da gelecek hafta yapılacak Divan Kurulu toplantısında da mağaza gelirleriyle ilgili ayrıntılı sunumlar yapılacak.
Konular Spor Haberleri