Galatasaray: 5 - Akhisarspor: 6

Galatasaray ile Akhisarspor, TFF Süper Kupa Finali'nde karşı karşıya geldi.

Galatasaray: 5 - Akhisarspor: 6
İHA'nın haberine göre geçen sezon Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ve Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor, TFF Süper Kupa Finali'nde karşı karşıya geldi.Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede Akhisarspor, penaltılarda Galatasaray'ı 5-4 toplamda ise 6-5'lik skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Karşılaşmada Akhisarspor, maçın henüz başında Yevhen Seleznyov'un golüyle öne geçerken, Galatasaray, bu gole 79. dakikada Eren Derdiyok'un golüyle karşılık verdi.

SÜPER KUPA'DA DA 'VAR'

Mücadelenin 44. dakikasında ise tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Galatasaray'da savunmanın arkasına sarkan Rodrigues, Dany tarafından düşürüldü. Hakem Dany'i son adam olarak değerlendirmedi ve sarı kartına başvurdu. Sarı - Kırmızılı futbolcuların yoğun itirazlarının ardından Cüneyt Çakır, ilk kez uygulanan Video Hakem Sistemi'ne (VAR) gitti ve ekranı kontrol etti. Çakır, VAR'ın ardından da kararını değiştirmedi ve Galatasaray serbest vuruşla oyuna devam etti.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ 4. OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye'de ilk kez Galatasaray - Akhisarspor karşılaşmasında uzatmalarda devreye giren 4. oyuncu değişikliği hakkı kullanıldı. Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede Akhisarspor'un hocası Safet Susic, uzatma dakikalarında Bilal Kısa'yı oyundan aldı ve yerine Onurcan Güler'i sahaya sürdü ve Türkiye'de ilk kez 4. oyuncu değiştirme hakkı kullanıldı.

FATİH TERİM'DEN DE AYNI HAMLE

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de uzatmalarda 4. oyuncu değiştirme hakkını kullandı. Terim, uzatmalarda Nagatomo'yu oyundan alırken, Carole'yi oyuna soktu.

AKHİSARSPOR'DAN TARİHİ BAŞARI

Geçen sezon Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi mağlup ederek kupayı ilk kez müzesine götüren Akhisarspor, yine tarihi bir başarıya imza attı. Ege temsilcisi, Süper Kupa Finali'nde de Galatasaray'ı penaltılarda mağlup ederek Süper Kupa'yı da ilk kez müzesine götürmeyi başardı.
Konular Spor Haberleri