Galatasaray döküldü!

Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada Sivasspor karşısına zirveye oturmak için çıkan Galatasaray, Yiğidolar karşısında adeta dondu kaldı. N'Dinga ve Arouna Kone'ye engel olamayan sarı-kırmızılılar, Eren'le umutlansa da ligde üst üste aldığı 3 galibiyetin ardından yenilmekten kur

Galatasaray döküldü!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Süper Lig'in 20. haftasında Sivasspor'a konuk olan Galatasaray, sahadan mağlubiyetle ayrıldı: 2-1.

Lider Başakşehir'in puan kaybettiği haftada Sivasspor deplasmanına galibiyet parolasıyla çıkan Cim-Bom istediği futbolu ortaya koyamazken yenilgiye razı oldu ve liderlik şansını geri tepti. Ligdeki üst üste üç galibiyetinin ardından yenilgiyle tanışan sarı-kırmızılılar, 41 puanda kalırken ayağına kadar gelen fırsatı adeta elinin tersiyle geri çevirdi. 4. dakikada Sofiane Feghouli'nin sol taraftan kullandığı serbest vuruşu Maicon indirirken Tolga şutunu çekti ancak kaleyi bulamadı. 16'da Rybalka'nın kullandığı korner vuruşuna iyi yükselen N'Dinga, kafa vuruşunda takımını öne geçirmeyi başardı: 1-0. 18'de sol kanattan hızla ileri çıkan Bifouma'nın ortasında Kone ceza alanı içinde iyi bir kafa vuruşu yaptı, üst direğe çarpan top auta çıktı. 33'de Feghouli'nin kullandığı korner vuruşuna Maicon ön direkte kafa vuruşunu gerçekleştirirken çerçeveyi tutturamadı. 56'da Bifouma'nın, Denayer'in müdahalesiyle yere kalması sonucunda hakem penaltı kararı verdi. 57'de Kone, beyaz noktanın başına geçerken topla kaleciyi ayrı köşelere göndererek farkı açtı: 2-0. 79'da Rodrigues çizgiye inerek Eren'i görürken, tecrübeli futbolcu ilk şutunda kaleciyi geçemedi ancak dönen topu tamamlayarak takımının golünü kaydetti: 2-1. 77'de Saivet'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda N'Dinga kafayı vurdu, top direğin hemen yanından auta çıktı. 80'de Mariano'nun ortasına arka direkte Eren kafayı vurdu, yerden seken top Tolgahan'ın kucağında kaldı. 83'te Rodrigues sol kanattan ceza alanına sokuldu, onun vuruşunda savunmadan seken topu Gomis kaleye yollamak istedi ancak onun şutu da etkisiz kaldı. Mücadelenin sonuna 6 dakika eklenirken, bu bölümde yaşanan pozisyonlar heyecanın dozunu arttırsa da iki takım da ağları havalandırma başırısı gösteremeyince mücadele 2-1 bitti.

Terim'den acı itiraf: "Çok kötü oynadık"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sivasspor maçı sonrası itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Oyun kalitesi olarak düşük bir futbol ortaya koyduklarını belirten Terim, “Sivasspor'u tebrik ederim. Açıkçası ne mağlubiyeti ne de oyun kalitesinin bu kadar düşük olmasını beklemiyordum. Çok kötü oynadık. Beni üzen taraf oyun kalitemizin düşük olması” dedi. 64 yaşındaki teknik adam, “Liderliği kaçırdığımıza mı yanalım, 3 puan verdiğimize mi yanalım, yoksa oyun kalitemize mi? Ben sonuncusu derim. Muslera öyle olmasaydı, öyle verdi de vermedi de bunlar değil ama oyun anlayışımız yerinde değildi. Arka arkaya bazen gelir böyle şeyler. Bizim böyle bir oyun tarzımız yok, nasıl oldu? Biz, Galatasaray takımıyız, topun kontrolü bizde olmalı. Sivasspor iyi mücadele etti ve kazandılar” diye konuştu.

Nagatomo süre istedi

Galatasaray'ın transferin son gününde İtalyan ekibi İnter'den kiraladığı Japon sol bek Yuto Nagatomo, iki idmanla çıktığı Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Herkes bana yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Ama yeni bir lig ve yeni arkadaşlar. Kolay değil. Biraz süreye ihtiyacım var" diye konuştu.

Evinde İstanbul'a geçit vermiyor

Galatasaray'ı sahasında 2-1 yenen Sivasspor, bu sezon kendi sahasında İstanbul takımlarıyla yaptığı maçlarda rakiplerine geçit vermedi. Yiğidolar, sezonun ilk yarısında konuk ettiği Başakşehir'i 1-0 yenerken, Beşiktaş'ı da 2-1'lik mağlubiyetle evine uğurlamıştı. Kırmızı-beyazlılar, sezonun ilk yarısında İstanbul'da 3-0 yenildiği sarı-kırmızılılardan evindeki maçta 3 puanı kaptı.
Konular Spor Haberleri