Galatasaray'da 11 milyon €'luk operasyon!

G.Saray'da yaprak dökümü sürecek... Semih, Cenk ve Sinan transferleri bu hafta bitiyor.

Galatasaray'da yaprak dökümü!
Şampiy10'dan Yalımcan Sarpyel'in haberine göre Semih için Sparta Prag ile 3 milyon Euro’ya anlaşma tamam! Cenk, 1 milyon Euro’ya Malaga’nın yolunu tutarken Benfica ile de Sinan için pazarlıklar sürüyor. Yönetim, 3 oyuncunun bonservislerinden 7.5 milyon bekliyor. Ayrıca bu üçlünün yıllık 3.5 milyon Euro’luk maliyetinden kurtulmak yönetimi bir hayli rahatlatacak.

Sarı-kırmızılılarda yaprak dökümü devam ediyor... Takımın alt yapısından yetişen Sabri Sarıoğlu’nun vedası çok tartışılırken alt yapılan yetişen bir diğer isim Semih Kaya da Sparta Prag ile anlaşmaya vardı... A takımda 7 sezonu geride bırakan 26 yaşındaki stoper, Çekya ekibinden gelen teklif sonrasında kulübü G.Saray ile görüşülmesini isterken taraflar da masaya oturdu ve sonunda el sıkıştı.

Daha önce Inter’in başındayken Semih’i isteyen İtalyan teknik direktör Andrea Stramaccioni bu kez yeni takımı Sparta Prag’a Semih’i isterken sonunda hedefine ulaştı. Semih Kaya için Çekya ekibi G.Saray’a ekstra bedellerle birlikte toplam 3 milyon Euro ödeme yapacak.

SİNAN DA YOLCU

Semih Kaya ayrılığı sonrasında sırada ise Sinan Gümüş ve Cenk Gönen bulunuyor. Sinan Gümüş için Benfica ile görüşmeler sürerken Portekizliler’in şu andaki önerisi 3.5 milyon Euro... G.Saray bu bedelin yükseltilmesini isterken Cenk Gönen için ise Malaga ile el sıkışıldı. Cenk’ten kulübün kasasına girecek rakam ise 1 milyon Euro. Bu üç oyuncunun satışından G.Saray yönetimi 7.5 milyon Euro beklerken kulüp diğer taraftan bu futbolcuların maaşlarından da kurtulacak.

Semih Kaya, G.Saray’dan yıllık 1.8 milyon Euro alırken Cenk Gönen’in yıllık maliyeti ise 1 milyon Euro’ydu... Benfica ile transferi için görüşmeleri devam eden Sinan Gümüş’ün ise sarı-kırmızılılardan aldığı yıllık ücret 650 bin Euro... Bu bedellerden de kurtulacak olan G.Saray yönetimi üç oyuncunun da ayrılığına sıcak bakıyor.
Konular Spor Haberleri