Gasp edilen para buzdolabından çıktı!

İzmir'de bir banka şubesine pompalı tüfekle girerek 211 bin TL'yi gasp eden kar maskeli iki soyguncunun, kardeş olduğu ortaya çıktı.

Gasp edilen para buzdolabından çıktı!
Sabah'ta yer alan habere göre İzmir'de bir banka şubesinden 211 bin 750 TL'yi gasp eden soyguncular yakalandı. Balçova ilçesi Mithatpaşa Caddesi üzerindeki bir banka şubesine 15 Temmuz'da gelen ve birinin elinde pompalı tüfek bulunan kar maskeli iki kişi, bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra saniyeler içinde 211 bin 750 TL'yi alarak geldikleri motosikletle kaçtı. Olayın ardından bölgedeki 130 güvenlik kamerasının kaydettiği 25 bin saat görüntüyü tarayan polis, şüphelilerin görüntülerden kayboldukları noktayı belirleyip bu alanda bir çember oluşturdu.

Görüntülerde, zanlıların kıyafetlerini mercek altına alan polis, ardından şüphelilerin izine ulaştı.

Motosikleti kullananları belirleyen polis, adreslerini tespit edince önceki akşam operasyon düzenledi.

Operasyonda bir kargo firmasında kurye olan O.B. ile bir restoranda garsonluk yapan kardeşi Ç.B. ve kendilerine yardım eden R.M. gözaltına alındı.

PARA BUZDOLABINDA

Şüphelilerden O.B.'nin evinde, olayda kullanılan pompalı tüfek, güvenlik görevlisinin tabancası, iki siyah kask ve çelik yelek ile buzdolabının sebzelik bölümüne saklanan 211 bin 750 TL'lik soygun parasının 206 bin TL'si ele geçirildi. Operasyonla ilgili bilgi veren Vali Mustafa Toprak, şüphelilerin arkalarında hiç bir delil bırakmamasına rağmen polisin yoğun çalışmasıyla soyguncuları yakaladığını söyledi.