Gaziosmanpaşa’da ‘Can güvenliğimiz yok’ isyanı!

Uyuşturucu satıcılarının silahlı çatışmaya girdiği Gaziosmanpaşa’daki Yeni Mahalle’de oturanlar isyan etti: “Mahallemiz uyuşturucu yuvasına döndü, tüm şikâyetlere rağmen önlem alınmıyor, artık canımıza yetti!”

Gaziosmanpaşa’da ‘Can güvenliğimiz yok’ isyanı!
Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre İstanbul Gaziosmanpaşa’da geçtiğimiz pazar akşamı uyuştucu satıcısı iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada mahalledeki araçlar hasar görürken, kurşunlardan biri Sari ailesinin kapısına isabet ederek salona kadar girdi. Polisin müdahale ettiği olay sonrası iki kişi gözaltına alındı. Mahalle sakinleri benzer çatışmaların sık sık yaşandığı ve can güvenliklerinin olmadığından şikayetçi. İddiaya göre, mahallede üç yıldır uyuşturucu ticareti yapılıyor. Durumu defalarca yetkili kurumlara bildirdiklerini ama önlem alınmadığını aktaran mahalleli, “Polisi aradığımızda aldığımız cevap, ‘Yeterli sayıda personelimiz yok’ oluyor” dedi.

‘Nedir bu çektiğimiz!’

Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Çarkçı, mahallesinin en büyük sorununun uyuşturucu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Mahallemizde daha önce de benzer olaylar defalarca yaşandı. Fakat onca olay yaşanmasına rağmen kimsenin kılını kıpırdadığı yok. Kaldı ki bu sadece bizim mahallenin sorunu da değil, Türkiye’nin sorunu. Önüne gelen uyuşturucu ticareti yapmaya başlamış. Herkes nasıl kolay para kazanırım kafasında. Bu mahallede de bu uyuşturucu satanları yetkililer bizden daha iyi tanıyor ve isim isim biliyor. Ama ilgilenen yok. Halk polise gitmek yerine benim kapımı çalmaya başladı. Benim de yapabildiğim tek şey olayı yetkili yerlere bildirmek. Ama görüyorum ki benim bildirmelerim de fayda etmiyor. Üç yıldır bu uyuşturucu satıcılarından çekiyoruz.”

‘Can güvenliğimiz yok’


Evinin salonuna isabet eden kurşun sonrası küçük çocuklarının çok korktuğunu belirten Melih Sari ise can güvenliğinin kalmadığını, on günde bir benzer çatışmaların yaşandığını belirterek şöyle isyan etti: “Tek şansımız kurşunun evde bulunanlardan birine isabet etmemesi oldu. Ama bu kurşun birimize de isabet edebilirdi. Çünkü salonumuza kadar girdi. 15-20 dakika güvenlik nedeniyle hepimiz salona uzandık ve öylece tedirgin bir şekilde bekledik. Yetkililerden tek beklentimiz can güvenliğimizi sağlamaları. Hadi bugün şans eseri o kurşun herhangi birimize isabet etmedi. Ama çatışmalar sık sık yaşanıyor. Yarın aynı kurşunun birimize isabet etmeyeceğini garantisini kimse bize vermez. O gün evde kimseye bir şey olmadı ama evdeki küçük çocukların psikolojisi çok etkilendi. Şimdi bir ses duyduklarında hemen irkiliyorlar.”

‘Çocuklar şokta’


Uyuşturucu satıcılarından şikayetçi olan diğer bir mahalle sakini A.S. de “Mahallenin yüzde 99’u uyuşturucu satıcılarından rahatsız ama çekiniyorlar. Adamların hepsi silahlı. Üç günde bir mahallede silah sesi duyuyoruz. Ben de can güvenliğimden dolayı ismi söylemek istemiyorum. Bu insanların işi belli olmaz, çıkar vururlar” dedi. A.S. yaşadıkları sıkıntıları da şöyle anlattı: “Benzer çatışmalar bu mahallede defalarca yaşandı ama bir şey yapılmadı. Fakat pazar günü çıkan çatışmada bir polis de yaralandı diye kıyamet koptu ve bu nedenle polisler mahallede iki gün nöbet tutular. Yaşanan çatışmalara çocuklarımız ne yazık ki şahitlik ediyor. Mahallede her gün silah sesi duyuluyor. 6 yaşındaki kızım sokağa çıkmaya korkuyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu.”

Gaziosmanpaşa’da ‘Can güvenliğimiz yok’ isyanı!

‘Huzurumuz kalmadı’


Gaziosmanpaşa’da yıllardır devam eden kentsel dönüşüm nedeniyle uyuşturucu kullananların ve satanların inşaat halindeki veya metruk binaları kullandığını aktaran mahalle sakini Y.H ile muhtarlıkta karşılaşıyoruz. Y.H, uyuşturucu satıcılarından duyduğu rahatsızlığı dile getirmek için muhtarlığa geldiğini söyledi.

Polisi aradıklarında kimsenin gelmediğini belirten Y.H, rahatsızlığını şöyle dile getirdi: “Koca yaz bitti, bu çatışmalar yüzünden bir defa balkonumuza oturamadık. Saat 16.00’da uyuşturucu alışverişi başlıyor, gece yarısına kadar devam ediyor. Korkudan dışarı çıkamıyoruz.”