Geleceğin estetik uygulamaları

Estetik cerrahi ve uygulamalarda gelecekte bizi neler bekliyor?

Geleceğin estetik uygulamaları
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Günümüzün hızlı dünyasında geleceği ön görmek ve buna göre plan yapıp hareket etmek başarının en önemli anahtarı. Peki acaba estetik cerrahi ve uygulamalarda gelecekte bizi neler bekliyor? Hangi tedaviler daha çok talep edilecek ve nasıl yapılacak? Gelecek bugünden de hızlı yaşanacak bir dünyaya götürüyor bizi. Estetikte daha hızlı sonuç veren, iyileşme için uzun süreler gerektirmeyen, riskleri çok daha az uygulamalar ön plana çıkacak.

AKILLI TELEFONLA KIRIŞIKLIK TARİFİ

Güzelliğimizi sürekli takip edeceğiz: Gelecekte doktorumuza gidip güzelliğimiz kontrol ettirecek vaktimiz olmadığında da kırışıklıklarımızı takip edeceğimiz akıllı telefon uygulamalarımız olacak. Bu uygulamalar sayesinde günlük, haftalık ve aylık değişimimizi tespit edip yaşlanma geciktirici işlemler için zamanında doktorumuza gitme şansımız olacak. İş yoğunluğuna bağlı kendimize yeteri kadar zaman ayıramama sorunumuza son verecek bu uygulamalar kırışıklık, deri elastikiyet kaybı, lekelenme gibi bir takım özelliklerimizi takip ederek gerektiğinde bizi uyaracak. Akıllı saatler de adımlarımızı takip edercesine yaş alma süreciniz ve yıpranma katsayılarınız tespit ve takip edilecek.

KOLAJEN KABİNİ

Yaşlanan dünyada yaşlanmamak için: Giderek artan bir yaş ortalamasına sahip dünya. Gelecekte bu daha da dikkati çekecek bu nedenle yaşlanmada yavaşlatıcı etkiye sahip uygulamalara giderek daha çok ihtiyaç duyacağız. Günümüzde bu uygulamaları daha çok bölgesel yapabiliyoruz. Tüm vücuda tek seferde etki eden kolajen kabini NASA’nın astronotlar için tercih ettiği bir teknoloji. Bu uygulama ileride çok daha yaygın hale gelecek. Bu kabin 633-660 nanometre dalga boyuna sahip kırmızı ışıkla derin dokulara penetre olarak 2 yönlü kolajen artımına yol açar. İlk etki kolajenin normal metabolize olmasında yani yıkılmasında yavaşlamaya sebep olur. Böylece yaşlanmayla birlikte görülen yıkım hızındaki artış azaltılmış olunur. Bir diğer etkisi ise yeni kolajen üretimi artışıdır. Yine yaşlanmayla beraber görülen üretim hızındaki azalma tersine çevrilerek arttırılmış olur. Bu kabinler giderek yaygınlaşıp 30’lu yaşlardan itibaren kadın, erkek herkesin tercihi olacak. Kollajen kabini şeklindeki uyku üniteleri özellikle gece uyurken kolajen üretiminizi arttırmak için kullanılacak.

YENİ NESİL SOĞUK LİPOLİZ ve İNCELTİCİ ENJEKSİYONLAR

Kilo alan dünyada incelmek için: Çok yemek, az hareket pek çoğumuzun modern dünyadaki kötü alışkanlığımız. Gelecekte bu durumun çok daha yaygın olacağı şaşırtıcı olmayan bir beklenti. Artan teknoloji çok daha kolay kilo almamıza neden olacak. Zayıflama teknolojileri hızla yeni araştırmalarla gelişiyor. Günümüzde kullanılan soğuk lipoliz sistemleri daha pratik hale gelecek. Böylelikle daha geniş alanı çok kısa sürelerde etki altına alıp yağ dokularda azalma sağlayacağız. Bu cihazlar ile dakikalar içerisinde bölgesel incelme sağlanıyor olacak. Benzer şekilde kontrollü yağ eriten enjeksiyon kullanımında büyük bir artış bekliyoruz. Bu enjeksiyonların uygulama alanlarında genişlemeyle istenmeyen yağlarımızdan daha kolay kurtulacağız.

Geleceğin estetik uygulamaları

PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım