Genç Atakan'ın yürek burkan hikâyesi

İzmir’de geçirdiği kazada öldüğü sanılan ancak bir anda gözlerini açarak hayata dönen Atakan’ın hikayesi gözleri yaşarttı. Bilinci kapalıyken kanserden kaybettiği babasını gördüğünü söyleyen Asak, o anları anlattı...

Genç Atakan'ın yürek burkan hikâyesi
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Atakan Birbey Asak (21), 6 yıl önce henüz 15 yaşında babasını akciğer kanseri nedeniyle kaybetti. O yaşında hayatın yükünü omuzlarına alarak ailesine bakmaya başladı. Hem çalıştı, hem okudu. Babasının borçlarını ödedi. Kıt kanaat da olsa ailesini geçindirmeye başladı.Tarihler 2012 yılının Haziran ayını gösteriyordu. O gün Atakan, babasından yadigar kalan otomobille sabaha karşı Çeşme'ye arkadaşlarıyla kahvaltıya gitmeye karar verdi. Çeşmealtı'nda Yunus Kavşağı'na geldiğinde kırmızı ışıkta geçen Meksikalı sürücü Adrian T.G'nin çarpmasıyla Asak'ın hayatı baştan sona değişti.

Öldü diye bıraktılar

Asak, kaza sonrası kendine geldiğinde en yakın arkadaşları Çağatay Türe ve Berkant Çakırlar'dan ses gelmediğini farketti. Araçtaki diğer kişilerden de ses gelmiyordu. Yardım istedi ama çevresinde kimse yoktu. En sonunda bilincini yavaş yavaş kaybetti. Asak daha sonra yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Kendimi bırakmıştım. En sevdiğim insanlar ölmüş, ben de ölümü bekliyordum. Kıpırdayamıyordum. Sonra bir anda gözlerimi açtım, 112 görevlisiyle göz göze geldim. O anda 'Sürücü yaşıyor. Ölmemiş' diye bağırmaya başladı. Ondan sonra tekrar komaya girdim.
Uyandığımda hastanedeydim"
dedi.

"Kimse inanmıyor ama..."

Bilincini kaybettiği anda 2010'da hayatını kaybeden babasını gördüğünü söyleyen Asak, "Buna kimse inanmıyor ama ben gördüm. Yine otomobilin içindeydim. Babam, arkası bembeyaz ışık huzmesi içinde yanıma geldi. Ellerimden tutmuştu. Beni götürmek istiyordu. Ama orada ben 'Gelemem baba. Annemle kız kardeşimi bırakamam' dedim. Babam sadece o an 'İşte benim oğlum' dedi ve gitti. Ondan sonra uyandım" diye konuştu.

Doktorlar "yürüyemez" dedi

Doktorların kaza sonrası ailesine "Yaşaması çok zor. Yaşarsa da boyundan aşağısı felç kalacak" dediği Asak, 8 ayda ayağa kalktı. Evinde 8 ay boyunca kıpırdaman yatan Asak, "Annemin yan odada sessizce ağlamasına dayanamıyordum. Artık ayağa kalkmam gerektiğini söylüyordum kendime. Omuriliğim 3 yerinden kırılmıştı. Doktorlar imkansız diyordu ama yoğun bir tedavi süreci ve inançla artık ayağa kalktım" dedi.

Hayali pilot olmak Asak baba mesleği olan muhasebeciliğe devam ettiğini ancak hayalinde pilot olmanın yattığını söyledi. Asak, "Hayalim hep gökyüzüydü. Çok çalışıp yolcu uçağı pilotu olmak istiyorum. Ancak maddi imkanlar ne yazık ki el vermiyor" dedi.