Genç Ayşe'nin hayali gerçek oldu

Belçika'nın Charleroi şehrinde yaşayan doğuştan Miyopati (Kas tutulması) hastası olan Ayşe Karaca (16), hayranı olduğu ve tanışmak istediği İsmail YK ile buluşunca gözyaşlarına boğuldu.

Genç Ayşe'nin hayali gerçek oldu
Hürriyet'te yer alan habere göre doğuştan bu yana Miyopati tedavisi gören Ayşe Karaca'nın (16) yakınları Ayşe'nin hayranı olduğu ve tanışma hayalleri kurduğu İsmail YK ile tanışabilmesi için DHA Belçika bürosunu arayarak yardım istedi. Ailenin talebini alan DHA muhabiri Ender Duruel, İsmail YK ile iletişime geçerek durumu anlattı. Ayşe'nin hayalini gerçekleştirmek istediğini söyleyen İsmail YK, ailenin bulunduğu Belçika'nın Charleroi şehrine geldi.

AYŞECİK'İN MUTLULUK GÖZYAŞLARI DUYGULANDIRDI

DHA muhabirine hayallerini anlatan Ayşecik, röportajın sonunda kapının çalınması ve İsmail YK'nın içeri girmesi ile gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre gözyaşı döken Ayşe, evdekileri de duygulandırdı. Ayşe'yi öpen, hatırını soran ve hediyeler veren İsmail YK, hayranı olan biri ile buluşmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Sizin vesilenizle durumdan haberdar olduk. Ayşecik ne zamandır beni izliyormuş, dinliyormuş, seviyormuş, beni görmek istemiş. Ben de beni seven o insanı yakından görmek istedim. O yüzden Almanya'dan buraya geldik. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde mutlu oldum, teşekkür ederim ona. Biz de onu mutlu edebildiysek ne mutlu bana" dedi.

"SAĞLIKLI OLAN İNSAN ÇOK ŞEY İSTER. SAĞLIĞI OLMAYAN İNSAN BİR TEK SAĞLIK İSTER"

Sanatçı İsmail YK, "Allah sağlık versin, sağlık gerçekten önemlidir, umut bir ışık görmek çok önemlidir. Her zaman pozitif bakmak gerekir. Benim ziyaret ettiğim bir çok aileler var. Allah'tan umut kesilmez ve bir çoğu sağlığına kavuştu. İnşallah Ayşecik de sağlığına kavuşacak. Anne, babalarına ve ailelerine sabır versin Allah. Sağlık çok önemli, sağlıklı olan insan çok şey ister. Sağlığı olmayan insan bir tek sağlık ister" dedi.

"ÇOK MUTLUYUM"

İsmail YK hayranı olan Ayşe Karaca "Ben de çok mutlu oldum İsmail YK ile görüştüğüm için, çok teşekkür ederim. Çok mutluyum" dedi.

"AYŞE'Yİ MUTLU ETTİK, BU YÜZDEN MUTLUYUZ"

Ayşe ile İsmail YK'yı buluşturan DHA Belçika muhabiri Ender Duruel "Ayşecik, İsmail YK'yı görmek istiyordu. Aile dostları olan Sevinç Karasu hanım bizimle iletişime geçti. Ben de İsmail YK ile görüşerek durumu anlattım. Ayşecik’in hayalini gerçekleştirdik, Ayşe'yi mutlu ettik, bu yüzden mutluyuz" dedi.

"BİZİM İÇİN İMKANSIZDI"

Ayşe Karaca'nın babası Yıldıray Karaca, "Sizlere ve İsmail YK'ya çok teşekkür ederiz. Bizim için imkansız sayılan bir şeyi gerçekleştirdiniz çok sağ olun" dedi.

"EN SON ARZUSU İSMAL YK'YI GÖRMEKTİ"

Ayşe Karaca'nın annesi Tülay Sağır Karaca, "Her şey için çok teşekkür ederiz, çocuğumun isteğini yerine getirdiniz. Çünkü en son arzusu buydu, bana bir şey olmadan İsmail YK'yı görmek istiyorum demişti. Çok duygulandırdınız bizi çok teşekkür ederim" dedi.

Doğuştan Miopati (Kas tutulması) hastası olan Ayşe Karaca sanatçı İsmail YK'ya hediyeler verdi ve İsmail YK da Ayşecik'e çeşitli hediyeler verdi. Bu mutlu gün için üzerinde İsmail YK'nın resmi olan pasta kesildi ve İsmail YK "tekrar görüşmek üzere diyerek" Ayşecik'e veda ederek yanlarından ayrıldı.

Ayşecik'in akrabaları ve arkadaşları bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. İsmail YK da Ayşe'ye ve sevenlerine imzalı fotoğraflarını verdi.

MİYOPATİ NEDİR?

Miyopati, enfeksiyon, kalıtsal hastalıklar, elektrolit düzeyi ile ilgili hastalıklar ve tiroid hastalıkları gibi nedenlerle kasın yapı ve fonksiyonunun bozulması.