Genç Büşra için ses getiren imza kampanyası!

Trafik Canavarı" kurbanı üniversiteli Feride Büşra'nın ablasının, "Kırmızı ışığı hiçe sayan katil yargılansın" diye başlattığı kampanyada, bir günde 65 bin imza toplandı.

Genç Büşra için ses getiren imza kampanyası!
Sabah'tan Sırıberk Arslan'ın haberine göre İstanbul Kartal'da oturan ve çok başarılı bir öğrenci olan 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı, Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünü burslu olarak kazanmıştı. Geçen 15 Ocak'ta arkadaşlarıyla birlikte Bağdat Caddesi'nde yemek yedikten sonra evine gitmek üzere yola çıktı. Suadiye'de yolun karşısına geçmek istediği sırada psikolog Zeynep Nur Koşan'ın kullandığı aracın altında kaldı. Genç kız, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Sürücü ise tutuklandı. Polis araştırması ve görgü tanıklarının ifadesine göre, Büşra'nın ışıklardan 16 metre ileride yolun karşısına geçtiği, bu sırada araçlara kırmızı ışığın yandığı belirtildi.

"NİNO'MUZ RAHAT UYUSUN"

Ailesi ve arkadaşlarının "Nino" diye seslendiği Büşra için ablası Buket Taşlı tüm dünyada "İmza toplama sitesi" olarak bilinen change.org'da, "Ninomuz rahat uyusun. Katili yargılansın" adıyla bir imza kampanyası başlattı. Abla Taşlı kampanya için, "Elinde telefonla seyir halindeyken fotoğraf çeken, kırmızı ışığı hiçe sayan, nüfuzu ve parası sayesinde istediği suçu işleyip herhangi bir bedel ödemeyeceğini zanneden bir kişi tarafından katledildi benim kardeşim. Tek yapmanız gereken sadece bir imza atmak. Bize destek olun, bizi yalnız bırakmayın. Nino'muz rahat uyusun... Katili yargılansın!" diye yazdı. Kampanyaya daha ilk gün, 65 bin kişi imza atarak destek verdi. İmzalar üçüncü günde ise 80 bine ulaştı.