Genç Ecem'in ailesinin derin kederi

Düğününe 10 gün kala teyzesiyle birlikte kazaya kurban giden Ecem Haliloğlu’na çarpan sürücü N.D, kazadan aylar sonra polise teslim oldu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karara isyan eden aile: “2 kişiyi öldürmek bu kadar ucuz mu”

Genç Ecem'in ailesinin derin kederi
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu teyzesi Lütfiye Yurdaer (60) ile birlikte hayatını kaybeden Ecem Haliloğlu'na (26) çarptıktan sonra kaçan sürücü N.D, olaydan aylar sonra polise teslim oldu. Ancak, N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Düğününe 10 gün kala yaşamını yitiren Ecem'in ailesi, N.D'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Kampanya başlatılmıştı

Ecem Haliloğlu'nun ablası Hacer Karakayalı, kardeşi ve teyzesinin, 10 Ağustos'ta, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Polisin, olayın ardından kaçan sürücünün yakalanması için özel ekip kurduğunu, yakınlarının da sosyal medyadan kampanya başlattığını hatırlatan Karakayalı, şüpheli N.D'nin, Ankara'da teslim olduğunu ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

​Bu kadar basit olamaz

N.D'nin, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği, "Kaza 01.30'da meydana geldi, hayatını kaybedenler trafik lambalarından geçmediler" şeklindeki ifadesinin doğru olmadığını savunan Karakayalı, "Biz 4 aydan beri sürücünün yakalanmasını istiyoruz. 2 kişiyi öldürdü, bu kadar basit olamaz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Hacer Karakayalı, trafik kazasıyla ölüme neden olan sürücülerin serbest kalmasının vicdanları sızlattığını dile getirdi. Kazayla ilgili ilk duruşma Ocak'ta yapılacak. Ailenin avukatı Murat Sevengül, sanığın tutuksuz yargılanmasına itiraz ederek tutuklama kararı çıkarılmasını talep ettiklerini bildirdi.