Genç iş adamının rekor boşanma davası!

Davaya bakan Ankara 7. Aile Mahkemesi, şimdilik aylık 18 bin TL tedbir nafakası ödenmesine hükmetti.

Genç iş adamının rekor boşanma davası!
Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre iş dünyasının önemli firması İsmail Çelik İnşaat’ın veliahtı Burak Çelik ile eşi İpek Çelik arasındaki boşanma davasında mahkeme, 18 bin TL tedbir nafakasına ve davacı kadının, iki çocuğuyla birlikte kaldığı evin, karar kesinleşinceye kadar kendisine tahsisine, bu konutun doğalgaz, elektrik, su aboneliklerinin davalı eş Burak Çelik tarafından karşılanmasına hükmetti.

Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde özetle şöyle denildi: “Davalı taraf müvekkilime karşı evlilik birliğinin gerektirdiği saygı ve sevgiyi göstermemiştir. Müvekkile psikolojik ve ekonomik şiddet uygulanmıştır. Önce müvekkilimin kullanmakta olduğu aracı elinden alınmış, sonrasında ise kredi kartı limitinin düşürülmesi için bankaya talimat yazması için baskı yapılmaya başlanmıştır.”

ŞİDDET UYGULADI İDDİASI

“En son 10 Kasım 2016 tarihinde davalı, müvekkilime fiziksel şiddet uygulanmış ve bu olaydan sonra müvekkilim emniyete başvurmuş, hastaneden rapor almış ve ardından da Ankara 9. Aile Mahkemesi’nin kararı ile uzaklaştırma kararı alınmıştır. Davalı eşin yönetiminde bulunduğu şirketler, kamu ve özel kurumlardan alınmış olan milyonlarca liralık işleri yapmaktadır. Davalı ülkemizde çok az kişinin sahip olduğu bir araca sahip olduğu gibi ultra lüks bir hayat yaşamaktadır. Müvekkilimin müşterek konuttan çıkarılması halinde yeni bir düzen kurması ekonomik olarak mümkün değildir. Evlilik birliği temelinden sarsılmış olduğundan boşanma davamızın kabulüne, müşterek çocukların velayetinin müvekkilime verilmesine, müvekkilim lehine 5 milyon TL maddi, 5 milyon TL manevi olmak üzere 10 milyon TL’lik tazminata hükmedilmesi de talep olunur.”

Davaya bakan Ankara 7. Aile Mahkemesi, şimdilik aylık 18 bin TL tedbir nafakası ödenmesine hükmetti.