Genç kalecinin katiline müebbet istendi

İstanbul Esenyurt’ta, genç kaleci Ömer Barış Topkara’nın ölümüne neden olan polis memuru H.D.S. için müebbet hapis cezası talep edildi.

Genç kalecinin katiline müebbet istendi
Sabah'tan Osman Asiltürk'ün haberine göre İstanbul Esenyurt'ta geçen 16 Şubat'ta Sarıyer Ayazağa Spor Kulübü'nün "penaltı canavarı" lakaplı kalecisi Ömer Barış Topkara'nın (16) ölümüne neden olan polis H.D.S.'ye müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede savunmasına yer verilen H.D.S., özetle "Topkara'nın saldırma ihtimalini düşünerek vurma gereği duydum. O esnada silah ateş aldı. Panik ve korkunun etkisiyle olay bu aşamaya geldi. Pişmanım. Kullandığım silah güvenliksiz. Olayın gerçekleşmesinde silahın niteliği de önemliydi" dedi. H.D.S.'nin olası kastla hareket ettiğinin belirtildiği iddianamede "Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi olası kastla öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istendi.

TUTUKLANMIŞTI

Polisin "Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma" suçundan da cezalandırılması talep edildi. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polis, itiraz üzerine tutuklanmıştı.