Genç Kübra: "Katilimi tanıyorum"

Alanya'da yaşayan Kübra Yılmaz, uzun bir süredir erkek arkadaşı tarafından darp edildiğini ve dayak yediğini söyledi. Kendi adına açtığı blogdan yaşananları anlatan Yılmaz, erkek arkadaşı için birçok kez şikayette bulunduğu halde işlem yapamadığını anlattı.

Genç Kübra: "Katilimi tanıyorum"
Hürriyet'te yer alan habere göre Kübra Yılmaz isimli genç kadın, 2014 yılında tanıştığı Serdar D. isimli erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra yaşananları kendi adıyla açtığı blog'unda anlattı. Serdar D.'nin defalarca kez kendisini darp ettiğini ve ölüm ile tehdit ettiğini anlatan Kübra Yılmaz, bu olayların ardından defalarca kez jandarma karakoluna gidip şikayetçi olduğu halde bir işlem yapılmamasının ardından son çare olarak sosyal medyayı kullanmayı tercih ettiğini yazdı.

"BENİ ÖLDÜREN KATİLİMİ BİLİN"

Kübra Yılmaz, 'Alanya'da bir kadına işkence' başlığıyla yazdığı blog'unda, "Eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi." diye yazdı.

"EVİME ZORLA GİRİYOR, REHİN ALIYOR..."

22 yaşında olduğunu ve Alanya'da yalnız yaşadığını bildiren Yılmaz, ailesinin yurtdışında olduğunu kendisinin ise açıköğretimde okuduğunu yazdı. 2014 yılında Serdar D. ile tanışıp sevgili olduklarını söyleyen Kübra Yılmaz, ayrılmalarına rağmen Serdar D.'nin peşini bırakmadığını hatta ölüm ile tehdit ettiğini iddia etti.

"Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için, kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye." diye yazan Kübra Yılmaz, yaşananların ardından jandarma karakoluna gidip şikayetçi olduğunu fakat görevlilerin kendisine yardım etmediğini iddia etti.

"Serdar D. denetim serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için, oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor." diyen Kübra Yılmaz, "Adliyeye bile korkudan gidemiyorum şimdi evimden çıkıp, çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor." dedi.

"SESİMİ DUYURABİLMEK İÇİN..."

Kübra Yılmaz, "Maalesef sesimi duyurabilmek için, başımdan geçen olayı ve hâlâ bir çözüm bulmaya çalıştığım bir derdimi, burada sosyal medyada yayımlamak zorunda kaldım." diye yazdı. 

Genç Kübra: "Katilimi tanıyorum"

ÇHD DEVREYE GİRDİ

Kübra'nın paylaştıklarının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya şubesi Twitter'dan ihbar üzerine Kübra ile temasa geçtiklerini ve bu sabah evinden alıp, savcılığa gideceklerini belirtti.

Genç Kübra: "Katilimi tanıyorum" - Resim : 2

O CANİ YAKALANDI

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma ekipleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nde görevli 2 personel, Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Başkanı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi avukat Halime Şenli ve beraberindeki bir grup avukat, Alanya’da eski sevgilisinden şiddet gördüğünü iddia eden Kübra Yılmaz’ın evine gitti.

Yapılan görüşmenin ardından Yılmaz, jandarma ve avukatlar Alanya Adliyesi’ne gitmek üzere sivil araçlarla yola çıktı. Bu sırada Kübra Yılmaz, evin yaklaşık 300 metre uzağında, kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü Serdar D.’nin çalıştığı bir tur şirketine ait minibüsü gördü. Yılmaz’ın uyarısı üzerine duran jandarma ekipleri, park halindeki minibüsün yanına gitti. Serdar D.’nin de minibüsün yakınlarındaki bir bankta oturduğunu gören jandarma, şüpheliyi gözaltına aldı.

Mahmutlar Jandarma Karakolu’na götürülen Serdar D. sorguya alındı. Serdar D.’nin Şanlıurfa’da karıştığı bir olaya karışmaktan denetimli serbestlikten yararlandığı kaydedildi. Kübra Yılmaz ise jandarma ve avukatlarla birlikte olayla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere Alanya Adliyesi’ne geldi.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, basında çıkan haberlerin ardından konuyla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı’na olayın bir an önce aydınlatılması için talimat verdiğini söyledi. Kaymakam Tanrıseven’in yaptığı yazılı açıklamada, Kübra Yılmaz’ın Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı’na 20- 28 Haziran, 3, 18, 30 Temmuz, 4, 8 ve 27 Ağustos 2015 tarihli toplam 8 şikayette bulunduğu, bu şikayetlerle ilgili adli işlem yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada, 28 Haziran’da Kübra Yılmaz tarafından yapılan şikayet sonrasında ’kasten yaralama’ suçundan hakkında işlem yapılan Serdar D.’ye 1 ay süreyle Kübra Yılmaz’ın kendisine ve ikametgahına yaklaşmama cezası verildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, bu kararın Aile Mahkemesi tarafından 1 Temmuz 2015 tarihinde onaylanarak uygulamaya başlandığı vurgulandı.

Kaymakam Tanrıseven’in açıklamasında, ayrıca konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulanarak, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne Kübra Yılmaz’a gerekli psikolojik desteğin sağlanması talimatını verildiği aktarıldı.