Genç şarkıcı merak edilenlerini anlattı..

Farklı tarzı ve yorumuyla büyük beğeni toplayan Suadiye, sözleri Berksan’a bestesi ve düzenlemesi Volga Tamöz’e ait olan ‘Yalan Aşk’ isimli yeni şarkısıyla müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor.

Genç şarkıcı merak edilenlerini anlattı..
Suadiye'nin Akşam'da yayınlanan röportajı..

Suadiye kimdir? Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
1991 yılında Karaman’da dünyaya geldim. Babam ticaretle uğraşıyor, annem ve babam aynı zamanda iş ortakları, bir de çok sevdiğim bir ağabeyim var. Tam ismim Suadiye Övenç, ismi anneannem koymuş. Aile kökenimiz Selanikli. Dünyanın en köklü ve kaliteli müzik okullarından olan SAE Technology College’de Ses Mühendisliği eğitim aldım. Ayrıca İstanbul Devlet Operası ve Mimar Sinan Üniversitesi’nde şan dersleri aldım. Halen de Aylin Taşar’dan aldığım derslerle eğitimime devam ediyorum. 

Önemli özelliklerinizden bir tanesi de hem şarkı söyleyip hem de dans edebilmek. Zor olsa gerek…
Dans etmekten büyük zevk duyuyorum ve  çok eğleniyorum. Kendimi dans ederken iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Şarkının duygusunu vücut dilimle insanlara anlatıyor olmak güzel bir his. Dans tutkusu  hep vardı bende 5 yaşındaki halimi  hatırlıyorum, anaokulunda arkadaşlarım oyuncaklar ile oynarlarken ben müziği açtırıp dans ederdim. 

Bir insanın beste yapabilmesi için neler yaşaması gerekli sizce?
Hepimiz belli dönemlerde belli zorluklar yaşarız. Duygusal dönemler geçiririz. Çevremizde gördüğümüz olumsuzluklar hepimizin olmuştur ve tabii ki bu yaşanmışlıklar kalemimizin güçlü olmasında önem taşır. Bence şarkı, topluma verilen bir mesajdır. Tabii sadece yaşanmışlıklar da yetmiyor. Şarkı yazmak zor bir iş ve zaman harcamak gerekir. Ayrıca ben çok eğlenceli görünen bir şarkı için bile ciddiyet gerektiğini düşünüyorum. 

MÜZİK TARZIM ZAMAN GEÇTİKÇE RENKLENECEK

Kendi müzik tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?
Müziğimi sınıflandırmak, kalıplar içine koymak istemem. Her tarzın hissettirdiği duygu farklı oluyor. Müzik evrensel bir dil ve hepimiz hoşumuza giden her müzik türünü beğenebiliyoruz. Müzik tarzım zaman geçtikçe renklenecek ve güçlenecek. Hayatıma girecek her yeni şarkı için şimdiden içimde büyük heyecan biriktiriyorum. Genelde şarkılarım için pop ve R&B diyebiliriz.

İstanbul’un güzel semtlerinden birinin ismini taşıyorsunuz; ‘Suadiye’. Kendinizi İstanbul gibi güzel buluyor musunuz?
Öncelikle ismimi çok seviyorum. Farklı ve akılda kalıcı bir isim, bu yüzden soyadımı kullanmadık. İsmim avantajlı olarak görülüyor, beğeniliyor, çok merak ediliyor. Suadiye semtini de çok seviyorum ama İstanbul kadar güzel olup olmadığıma karar vermemin doğru olacağına inanmıyorum… 

Peki ya aşk? 
En büyük aşkım işim benim. Aşk  yaşayacağım kişi mutlaka müzikten anlamalı ve beni müzik kariyerimde özgür bırakabilecek biri olmalı… Yani anlayacağınız, o bile işime bağlı (gülüyor).

DOĞRU MÜZİKLE DOĞRU KİTLELERE ULAŞMAK İSTİYORUM

Ne gibi hedefleriniz var?
Kariyerimde adımlarımı sağlam attığımı düşünüyorum ve bu yüzden şu anda çok mutluyum. Dileğim ve isteğim sadece iyi müzik yapmaktır. Hedefimde somut bir yer yok, sadece doğru müzik yaparak doğru kitlelere ulaşmak istiyorum.

Zaman zaman Hadise ve Atiye‘ye benzetiliyorsunuz. Bu sizi rahatsız ediyor mu?
Hadise de Atiye de çok başarılı isimler, her ikisinin de farklı tarzları var, yaptıkları müzikleri çok seviyorum. Bence ‘starlık’ bencil düşünebilme yeteneği biraz da… Bu nedenle ben, benzediğimi düşünmüyorum. Hadise veya Atiye ‘ye benzetilmek için de bu şarkıları yapmıyorum.

Hayatında olmazsa  olmazlarınız nelerdir?
Ailem, dostlarım ve müzik diyelim. Müzik, benim her sabah uyanışım, her gece yatarken rüyam… Nefesim yettiğince şarkı okumaya devam edeceğim.
Konular Röportaj