Genç Yasin'in tek dostu görme engelli köpeği

Kastamonu’da iki yıl önce yalnızlığını gidermek için Geçici Hayvan Bakımevinden sahiplendiği görme engelli köpek, üniversiteli gencin tek dostu oldu.

Genç Yasin'in tek dostu görme engelli köpeği
İHA'nın haberine göre Kastamonu’da okuyan 22 yaşındaki üniversiteli Yasin Emre Güler, iki yıl önce hayvan bakım evinden yalnızlığını gidermek için köpek sahiplendi. Köpeğin görme engelliği olduğunu öğrenen ve adına 'Dak' ismini veren Üniversiteli Yasin Emre Güler, iki yıldır köpeğiyle birlikte yaşıyor.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Yasin Emre Güler, iki yıl önce yalnızlığını gidermek için köpek sahiplenmek istedi. Bu kapsamda Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine giden Yasin Emre Güler, sahiplendiği görme engelli köpeğine 'Dak' ismini verdi. Görme engelli Dak, iki yıldır Güler’in tek dostu oldu.

Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine köpek sahiplenmek için gittiğini söyleyen Güler, "Daha önce barınak ziyaretlerine gidiyordum ama öğrenci olduğum için bir hayvan sahiplenmek zor olacağı için daha önce bir hayvan sahiplenmemiştim. En son ziyaretimde Dak’ı gördüm. Benim gittiğimde barınakta bununla beraber birkaç köpek daha dışarıda geziyordu. Onlarda bunun gibi küçük cins köpeklerdi. Diğer köpekler kafestelerdi. Kafesleri gezdim ilk önce daha sonra görevliye köpek sahiplenmek istediğimi söyledim. Bana öğrenci olduğum ve bir apartmanda yaşadığım için büyüyüp gelişen bir sokak köpeğini sahiplenemeyeceğimi söylediler. Ve bana Dak’ı gösterdiler. Görme engelli olduğunu söylediler. Bende sahiplendim” dedi.

“Bütün hayatımı onunla paylaşıyorum”

Dak isimli köpeğin kendi hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten üniversiteli genç Güler, "Aslında o benim sadece bir arkadaşım gibi değil veya oğlum gibi değil sahiplendikten sonra benim her şeyim oldu. Yeri geliyor sarılıp yatıyorum, konuşuyorum her şeyi onunla paylaşıyorum. Bütün hayatımı onunla paylaşıyorum. Benim her şeyim olmuş durumda ve inanıyorum ki onunda ben her şeyiyim. Çünkü görme engellinden dolayı her şeyinden korkuyor. Bütün her şeyden ona yaklaşan ya da patisine, kuyruğuna herhangi bir şey değdiği zaman ürküp korkabiliyor. Ve hemen benim yanıma geliyor” şeklinde konuştu.

Köpeğinin kulaklarının ses konusunda hassas olduğunu söyleyen Güler, “Daha çok sesle hareket ediyor. Kulakları çok iyi gelişmiş durumda yolda yürüdüğümüz zaman ben tasmasını takmıyorum. Güvenli yerlerde gezdiriyorum. Tasmasını takmıyorum. Benim yanımda yürür veya arkamda yürür. Önümde yürür ama asla benden uzaklaşmaz. Yanımızdan birileri de geçerken yanımda durur. Ve onun geçmesini bekler. Ben uzaklaştığım zaman ben onun yanına giderken benim ayak sesimden beni tanır. Bana doğru gelmeye başlar” ifadelerini kullandı.

"Dak ile her yere berabere gidiyoruz”

Seyahatlerine köpeği ile birlikte gittiklerini ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"İki yılı geçti ben sahipleneli ve yaz tatillerinde ailemin yanına gidiyorum. Giderken de köpeğimi götürüyorum. Birlikte yolculuk yapıyoruz. Burada bırakmıyorum onu ya da başka birisine bırakmıyorum. Benimle birlikte seyahat ediyor. Eğer seyahat durumumuz yoksa bende gitmiyorum. Yani benim hayatımın tam merkezine oturmuş durumda. Onun dışında yıkıyor musun yanında mı yatırıyorsun tüyleri dökülmüyor mu? Havlamıyor mu? Seni rahatsız etmiyor mu? Gelen misafirlerine saldırmıyor mu? gibisinden birçok soru ile karşılaşıyorum açıkçası."