Genco Ecer: "Olduğum gibi biriyim"

Kıbrıs'tan Türkiye'ye hayallerinin peşinden koşmak için ilk kez 18 yaşında gelen Genco Ecer, 'Vur' single'ıyla sevenleriyle yeniden buluştu...

Genco Ecer: "Olduğum gibi biriyim"
Yeni Asır'dan Simge Güler'in röportajı...

- Kıbrıs'tan Türkiye'ye uzanan hikayenizin serüveni nasıl başladı?


Kıbrıs'tan Türkiye'ye hayallerimin peşinden koşmak için ilk kez 18 yaşımda geldim. O dönemin başarılı şirketlerinden bir tanesinin patronu benimle tanışmak, bestelerimi dinlemek için beni İstanbul'a çağırdı. Böylece serüvenim başlamış oldu.

OLDUĞUM GİBİYİM

- Bu farklılığın avantajlarını ya da dezavantajlarını yaşadın mı?


Malum Türkiye'de farklılıkları kabullenmek zor olabiliyor... Öncelikle farklı biri olmak için hiç çaba harcamıyorum. Olduğum gibiyim. Açıkçası çok da farklı biriymişim gibi görmüyorum kendimi. Eğer farklılıktan kastınız vücudum ve tarzımsa, evet avantajlarını yaşıyorum. Beğenilmek güzel bir duygu.

- Müzik kariyerinde gelmek istediğiniz nokta nedir? Bunun için neler yapıyorsunuz ya da yapmayı planlıyorsunuz?

Çok büyük kitlelere ulaşmak, yaptığım müziği insanlara sevdirmek en büyük arzum. Bu sektörde kalıcı olmak istiyorum, bunun için de sürekli üretiyorum, beste yapıyorum, söz yazıyorum, vizyonumu geliştiriyorum, gözlemliyorum, hayal ediyorum...

TÜM TÜRK HALKI GİBİ

- Türkiye'de beğendiğin ve takip ettiğin bir şarkıcı var mı?


Tabii ki beğendiğim takip ettiğim sanatçılar var. Ajda Pekkan, Kayahan, Sezen Aksu gibi Türk müziğine damga vuran isimleri tüm Türk halkı gibi ben de severek dinliyorum.

- Biraz da yeni albümden bahsedelim. Öncelikle araya neden bu kadar uzun bir süre girdiğini öğrenelim, ardından albümde hangi isimler yer alıyor, albüm için ne gibi hazırlıklar yapıldı?

Elimde olmayan nedenlerden dolayı gelişen bir süreçti. Vatani görevimi ve müzik için ara verdiğim eğitim hayatımı bitirdim. Bu süreç ve bu dönemin, bestelerime katkısı olduğuna inanıyorum.
Bu uzun aradan sonra 'Vur' single'ımla sevenlerimle yeniden buluştum. Açıkçası 'Vur', bugüne kadar içime en çok sinen parçam. Aranjesini sevgili arkadaşım Osman Çetin yaptı. Fotoğraflarımı Serhat Hayri çekti, stil danışmanlığımızı da Alexander Koko üstlendi. Bu sürecin en başından sonuna kadar desteğini ve güvenini benden esirgemeyen abim Haluk Şentürk'ün bu projedeki katkısı çok büyük. Yani kısacası, her adımımda yanımda olan, bu projeye katkı koyan herkese kalpten teşekkür ediyorum.

BİR BİLDİĞİ VARDIR

- Şarkıya ve klibe yönelik nasıl tepkiler alıyorsun?


Geri dönüşler gayet olumlu. Zaten bunun böyle olacağını hissediyor ve biliyordum.
Kafamda en ufak bir soru işareti yoktu çünkü bu projeye güvenim tamdı.

- Son olarak, Soner Sarıkabadayı 2017'nin erkek pop yıldızı olarak seni işaret ediyor. Bununla ilgili düşüncelerin neler?

Soner Sarıkabadayı öngörü sahibi, iş disiplini ve iş ahlakı olan, bu sektörün en başarılı isimlerinden biri... Bu sebeptendir ki, Soner Sarıkabadayı birini işaret ediyorsa bir bildiği vardır.

"OYUNCULUK İÇİN HENÜZ HAZIR DEĞİLİM"

- Müzik dışında başka projeler için teklifler alıyor musun?


'Vur' çıkmadan önce birkaç dizi projesi için teklif aldım fakat oyunculuk konusunda hiçbir alt yapım yok. Bu sebepten pek düşünmedim. Benim için öncelik müziğimi insanlarla buluşturmak, sevdirmek. Ama ileride hayat beni nereye doğru sürükler bunu şimdiden kestirmek zor.

"ÖDÜLLÜ YÖNETMENLE ÇALIŞTIM"

- Vur 'un klip çalışması da Ocak ayında izleyicilerle buluştu. Çalışmalar kaç gün sürdü?

Klip yönetmeni, birçok ödül alan sevgili arkadaşım Gülşen Aybaba. Klibin çekim süreci yaklaşık bir gün sürdü ve inanılmaz keyifli geçti. Aldığımız sonuçtan da oldukça memnunum.
Konular Röportaj