Gökhan Töre Beşiktaş'ı çok özledi

Beşiktaş'ın 3 milyon Euro bedel ve 12 milyon Euro satış opsiyonu ile West Ham United'a kiraladığı Gökhan Töre, İngiltere'de aradığını bulamadı.

Gökhan Töre Beşiktaş'ı çok özledi
Sabah'tan Fatih Doğan'ın haberine göre West Ham’da kiralık olarak forma giyen yıldız futbolcunun talebini değerlendirmeye alan yönetim, maliyet ve fayda hesabı yaptıktan sonra bu konudaki kararını verecek...

Beşiktaş'ın 3 milyon Euro bedel ve 12 milyon Euro satış opsiyonu ile West Ham United'a kiraladığı Gökhan Töre, İngiltere'de aradığını bulamadı. Premier Lig ekibinde ortaya koyduğu performans nedeniyle taraftarın hedefi haline gelen, geçirdiği sakatlığın ardından da Kasım ayı sonuna kadar yeşil sahalardan uzak kalacağı açıklanan Töre, Beşiktaş yönetimine haber göndererek ara transfer döneminde siyah-beyazlı takıma dönmek istediğini belirtti. Başkan Fikret Orman ve ekibiyle temasa geçen yıldız futbolcunun, "İngiltere'de bazı şeylerin kıymetini daha iyi anladım. İstanbul'u ve Beşiktaş'ı çok özledim. İkisi de burnumda tütüyor. Geri dönüp, ligde ve Avrupa'da Beşiktaş'a katkı sağlamak istiyorum" dediği öğrenildi. Töre'nin talebini Caner Erkin'in uzun süreli sakatlığını da göz önünde bulundurarak değerlendirmeye alan Beşiktaş yönetiminin, maliyet ve fayda hesabı yaptıktan sonra cevabını vereceği belirtildi. Bu arada Gökhan Töre'den istediği verimi alamayan West Ham United'ın opsiyon maddesini kullanmayı düşünmediği ve olası bir anlaşma halinde pek fazla zorluk çıkarmayacağı ifade edildi.

SADECE 1 ASİSTİ VAR!

Gökhan Töre, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'a büyük umutlarla transfer edilirken, ortaya koyduğu futbolla büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. 5'i lig, 2'si UEFA Avrupa Ligi, 1'i de İngiltere Lig Kupası olmak üzere 8 maça çıkan Töre, bunların 6'sında ilk 11'de yer aldı. Yıldız futbolcu, 5 lig karşılaşmasında 1 asist, 0 isabetli şut, %71 pas başarı ve %28 ikili mücadele kazanma oranı ile oynadı.

3,5 MİLYON EURO KAZANIYOR

Geçen sezon Beşiktaş'ta yıllık 1.6 milyon Euro'ya oynayan Gökhan Töre, West Ham United'la haftalık 60 bin pounda anlaşmıştı. Yıldız futbolcunun, İngiliz ekibine yıllık maaş maliyeti, 3.5 milyon Euro'yu buluyor

GELİRSE EN ÇOK Q7 SEVİNECEK!

Gökhan Töre, Beşiktaş'a dönerse buna en çok sevinenlerin başında Ricardo Quaresma gelecek. Portekizli yıldız, yakın dost olduğu Gökhan Töre ile çekilmiş gol sevinçlerini bir süre önce sosyal medyada paylaşmış ve "Seni çok özledim kardeşim" ifadesini kullanmıştı.

SORU: Gökhan Töre'nin Beşiktaş'a geri gelmesi gündemde. Bu gerçekleşirse yıldız futbolcu sizce takıma fayda sağlar mı?

Metin TEKİN: "İhtiyacı olan Gökhan Töre"

"Gökhan ayrıldığında, yeni sezon için kayıplardan biri olduğunu söylemiştim. Sosa, Gomez gibi isimlerden sonra oyunu değiştirmede ve oyun etkinliğinde Töre de bir kayıp sayılırdı. Mali tarafını kenara bırakırsak kenar oyuncu alternatifi olarak önemli bir isim olur. Çünkü bugün Şenol Güneş değişikliklerine baktığımız zaman o bölgede bazen tercihen de olsa bazen de zorunluluktan Ömer Şişmanoğlu'nu, Cenk'i kullanabiliyor. Eğer böyle bir dönüş söz konusu ise Şenol hocanın elini genişletecektir ama şunu da görüyorum ki, Beşiktaş'tan çok Gökhan Töre'nin Beşiktaş'a ihtiyacı var!"

Murat ÖZBOSTAN: "Güçlü olacaksa gelsin!"

"Töre'nin geçmişe göre formsuz olduğu bir gerçek.. Hem yaşadığı talihsiz olaylar hem de sakatlıklar nedeniyle herkesin arzu ettiği, futboluyla herkesi mutlu eden isim değil. Beşiktaş'a bu şekilde dönerse sıkıntı olur. İstekli, arzulu ve Beşiktaş için tam olarak kendisini verirse, dönsün. Beşiktaş'ın Gökhan gibi bir isme ihtiyacı olduğu gerçek. Topu aldı mı Quaresma dışında dikine gidecek bir adamı yok. Herkes Portekizli yıldızın ayağına bakıyor. Töre lazım ama güçlü ve kafasını futbola verdiği sürece.."

Sinan VARDAR: "Gökhan fayda sağlar"

"Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda kanat futbolcularının müthiş bir payı vardı. Her ne kadar geçtiğimiz sezon tam randımanlı olmamasına rağmen Premier Lig takımların istediği bir oyuncu. Türk futbolcularının yurt dışına gittiği zaman performansı kısıtlanıyor. West Ham'da da Gökhan'la ilgili rahatsızlık var. Bence Beşiktaş'a tekrar dönmesinde Avrupa ve ligde faydalı olur. Fizik kondisyonuyla beraber, tam randımanla dönerse çok faydalı olur diye düşünüyorum."
Konular Spor Haberleri