Gökhan Türkmen en büyük çılgınlığını açıkladı!..

Gökhan Türkmen: "En büyük çılgınlığım şarkı söylemek. Çok çekingen ve utangaç bir adam olduğum için halen bunu nasıl yaptığıma inanamıyorum."

Gökhan Türkmen en büyük çılgınlığını açıkladı!..

Gökhan Türkmen, üçüncü albümü “En Baştan” ile çok iddialı. “Bu işin eğitimini aldım, öğrendim, bu albümle de mezun oldum” diyen genç şarkıcı çalışmanın detaylarını ve ses getiren klibi “Çatı Katı”nı Hürriyet'ten Cansu Aydın'a anlattı.

* Albüm kartonetinde çocukluk fotoğrafların yer alıyor. Bu enteresan fikir kimindi? 

- Benim. Albümün adı “En Baştan”. Kartoneti de adıyla uyumlu, bir bütün olsun istedim. Aslında kapağa da küçüklük fotoğrafımı koyacaktım ama biraz fazla olur diye düşündüm. (Gülüyor) 

* Bu üçüncü albümün ama sanki daha fazla albüm yapmışsın gibi bir algı var. Bunun sırrı nedir? 

- Kliplerin çokluğu böyle düşündürmüş olabilir. 

* Bu albümden kaç klip çıkar?

- 2’nci albümde de klip çekilmesi gereken çok şarkı vardı aslında ama benim o zamanki gücüm ona yetti. Bu albüm benim için çok önemli olduğundan, 10 tane klip çekmeyi düşünüyorum. Benim için klip önemli. Çünkü klibin şarkıyı daha çok hissettirdiğini düşünüyorum.

* Çıkış şarkın “Çatı Katı”na çektiğin klipte oyunculuğun ön plana çıkıyor. Rolün için özel bir hazırlık yaptın mı?

- Kliptekiler aslında yaşanmış şeyler. Hiç yaşamadığım bir şeyi klipte o kadar yoğun gösteremeyebilirim. Zaten klibin senaryosu da bana ait. Koşma sahnesinde nasıl koşacağıma, nasıl bağıracağıma kadar her şeyi kafamda tasarlamıştım. 

* Bu albümünü “tecrübelerinin birikiminden sonra yaptığın ilk albüm” olarak tanımlamışsın. Çıraklıktan ustalığa geçiş diyebilir miyiz buna?

- Ustalık gibi bir iddiam yok tabii ama bu işi öğrenip, eğitimini alıp, tecrübe kazanıp böyle bir tez verdim. Bu albümle de mezun olduğumu düşünüyorum. 

* Neden şimdi peki?

- Doğru zaman bu zamanmış. 30 yaşın verdiği bir etki olabilir. Gördüm, öğrendim, müziğimi geliştirdim. Bu şekilde yeteneğim daha da arttı benim gözümde. Şöyle bir durum da var; ben hep kaygısız bir şekilde müzik yapmayı hayal ediyordum. Bu albüm de hiçbir kaygı duymadan, birilerine beğendirmeye çalışmadan, çok beğenerek yaptığımız bir albüm oldu.

HİSLERİM HEP DOĞRU ÇIKTI

* Müzik hayatına “en baştan” başlasaydın, neyi farklı yapardın?


- Grup solistliği yapardım herhalde!

* Sektöre ayak uydurmak adına yapmak zorunda kaldığın işler oldu mu?

- “Keşke şunu yapmasaydım” dediğim hiçbir şey olmadı. Zaten kimse bana istemediğim bir şeyi zorla yaptıramaz. Hele de konu sanat olunca! Ben bu işi para için yapmıyorum. Para için yapıyor olsaydım, inanın şu an çok para kazanıyor olurdum.

* Ekip arkadaşların “Çatı Katı”nı biraz sert bulmuş, çıkış şarkın olmasını desteklememişler duyduğuma göre. Ama sen yine de bu şarkıyla çıkış yapmak istemişsin. Hep böyle burnunun dikine mi gidersin? 

- Bu burnunun dikine gitmek değil. Tabii ki bir karar alacaksam etrafımdakilerin yorumlarını, eleştirilerini dinlerim ama bir şeye çok inanıyorsam, hislerimi de ön planda tutarım. “Çatı Katı”nı söylerken dinleyenlerin seveceğini hissediyor, “Tutmaması mümkün değil” diyordum. Bu insanlara ukala bir yorum gibi gelebilir ama şimdiye kadar hissettiklerim hep doğru çıktı. Şu zamana kadar çok az yanılmışımdır. Bu da beni tabii ki cesaretlendiriyor...

UTANGAÇLIĞIMI MÜZİKLE YENDİM

* Klipte çok iddialı görünüyorsun. Bu kez vücuduna da sergilemişsin. Özel olarak spor yaptın mı bu klip için? 


- Ben 10 yıldır spor yapıyorum. Bu zamana kadar “Vücudum var, göstereyim” diye bir istek duymadım. Ama bu klipte öyle olması gerekiyordu. Senaryonun gerektirdiğini yaptık.

* Oyunculuğa, dansa ilgi duyuyorsun. Bilmediğimiz başka neler var? 

- Çok bilinmeyen yönlerim yok aslında, göründüğüm gibiyim. 

* Sakin biri gibi görünüyorsun...

- Dışarıdan çok soğuk gözükürüm ama aslında çok sıcak bir adamımdır. Bu biraz ortama göre değişiyor aslında. Çok konuşmayı sevmem, aktif ve girişken bir adam da değilim. Ama ortam çok pozitifse ve sevdiğim insanlar varsa, çok komik, neşeli, hiperaktif biri olurum.

* Şimdiye kadar yaptığın en büyük çılgınlık neydi? 

- En büyük çılgınlığım şarkı söylemek. Çok çekingen ve utangaç bir adam olduğum için halen bunu nasıl yaptığıma inanamıyorum. Hatta bir anım var bununla ilgili. Sınıfta bir öğrenci gitar çalıyordu. Müzik hocasına gidip “Ben de gitar çalıyorum, şarkı da söyleyebilirim” dedim ve yaptım. O zamana kadar sınıfta çok sessiz ve sakin, kimseyle konuşmayan biriydim. Herkesin karşısında şarkı söylemek, benim için yaptığım en büyük çılgınlıktı. Zaten bu utangaçlığımı da müzikle yendim.

ŞARKI TUTUNCA AŞK ACISI UMURUMDA OLMUYOR

* “Yaramaz” şarkında “Bırakıp gittin beni şimdi bu kadar yaramazlıkla” diyorsun. Aşk acısıyla nasıl başa çıkarsın?

- Şarkı yazarak...

* Şarkı yazmak aşk acısını depreştirmez mi? 

- Bazen öyle bir şarkı yapıyorsunuz ki, hit oluyor. O noktada da aşk acısı umurunuzda olmuyor. Benim yazdığım çoğu şarkının hikâyesi var. Aşk acısıyla besleniyoruz zaten...

* Mutlu bir aşk yaşayınca ne yapıyorsun peki?

- Mutlu aşkı bulunca da ona göre bir şeyler yapıyorsun. Mutlaka bir şey üretiyorsun yani. Dediğim gibi beslenme tarzınız bu olduğu için, hayatın içinden pek fazla kopmamaya çalışıyorum. O yüzden de burnu kalkık bir adam olmadım hiçbir zaman. Elimden geldiği kadar normal yaşamayı seviyorum.

AŞK, ONA ULAŞINCA KAYBOLUR

* “Oysa ki” adlı şarkında “Yakalayamam, ulaşamam sana; çünkü sen aşksın” demişsin. Aşk sence ulaşılmaz mıdır?


- Ulaştıktan sonra kaybolan bir şeydir. Ulaşamazsanız, ömür boyu devam eder.

* İlişki başlayınca biter mi bu duygu yani? 

- Bence sevgi kadar güçlü bir şey değil aşk. Ama tabii ki yaşamak gerekiyor. Keşke her gün yaşasam aşkın o heyecanını, güzelliğini, aptallığını...
Konular Röportaj