Gökhan Türkmen: "Klipte hikayeye çok önem veriyorum"

Gökhan Türkmen, 16 Şubat'ta yayınladığı, ilk defa Moi Sahne'de, ardından Almaya'da iki gün üst üste seslendirdiği ve büyük beğeni toplayan "Lafügüzaf" şarkısının klip çekimini Damla Yolaç yönetmenliği ve Arınç Arısoy görüntü yönetmenliğinde gerçekleştirdi.

Gökhan Türkmen: "Klibin hikayesi önemlidir"

Başarılı sanatçı, geçtiğimiz gün müzikseverlerin beğenisine sunulan yeni şarkısı Lafügüzaf'ın klibi ile ilgili düşüncelerini: ''Klip çekimini Yalova Tersanesi'nde bulunan sıvı yük gemisinde, iç ve dış çekimler olmak üzere iki günde tamamladık. Klip çekmeden önce gemideki kaptanın, yardımcı kaptanın, tüm mürettebatın neler yaşadıklarını, nasıl bir iş hayatları olduğunu ve nasıl zorluklar içerisinde çalıştıklarının hikayelerini dinledim. Her iş zor tabii fakat bu işte iki sene boyunca gemide hayatınızı devam ettirdiğiniz oluyor. Düşünsenize ailenizden, sevdiklerinizden uzak sosyal hayatınızın neredeyse olmadığı bir ortamda yaşıyorsunuz. Bazen odalarına uğrayamadıkları zamanlar bile oluyormuş. Çok çalışıyorlar ve şartlar da bir o kadar zor. Biz de elimizden geldiğince bu konulara biraz olsun değinmek ve dikkat çekmek istedik. Başlı başına bir belgesel konusu aslında.'' sözleriyle anlattı.

Lafügüzaf şarkısının klip çekimi için Damla Yolaç ile çalıştığını ve klasik kadın erkek ilişkilerinin dışında; başka aşklardan, başka hayatlardan ve özlemlerden bahsetmek istediklerini dile getiren Gökhan Türkmen, klibin hikayesine her zaman çok önem verdiğini, bu konuda titizlikle çalıştığını ve alt metnin kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Sözleri Ozan Turgut'a ait olan Lafügüzaf şarkısının klibinde farklı hissiyatlara dokunmaya çalışan Gökhan Türkmen, yeni klibini sinema ile müziğin buluştuğu bir klip olarak tanımlıyor.

Klipte kendisine yakın arkadaşları olan Ayhan Aktaş, Berkay Özideş, Cihan Erel ve Serkan Emre Çiftçi'nin eşlik ettiği Lafügüzaf şarkısının klibi 19 Şubat'ta GTR Müzik Youtube kanalında ve müzik kanallarında yerini aldı.

Konular Müzik