Gökhan Türkmen: "Örnek alınan insanlarız"

‘Vay Halimize’ şarkısında küresel ısınmayı anlatan Gökhan Türkmen, bu projeyi reklam için değil, önemsediği için yaptığını ve fırsat buldukça böyle çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Gökhan Türkmen: "Örnek alınan insanlarız"
Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı...

‘Vay Halimize’ şarkısı küresel ısınmayı anlatıyor. Çektiğiniz klip de ses getirdi...


Farkındalık yaratmak için yaptığımız bir çalışma oldu. Aklımızda bir sürü hikaye vardı ama bunların en önemlisinin çevre kirliliği olduğunu düşündük. Biz de böyle bir projeye imza atmak istedik. Klipte yok olan bir dünyada tek başına kalmış bir adam, yeşili geri getirmek için uğraşıyor.

Klibi nerede çektiniz?

Beyaz ve kurak bir görüntüsü olduğundan dolayı ve daha berrak görüneceği için Tuz Gölü’nde çektik. Klipte savaş görüntüleri de kullanabilirdik ama yapmadık.

Bu klibin ardından benzer projelere de imza atacak mısınız?

Albümdeki ‘İnsanız Ayıbı Yok’ adlı şarkıya bir klip çekmeyi düşünüyorum. Bir arkadaşımızın kardeşi için İzmir’de yapılacak olan bir orman var. ‘İnsanız Ayıbı Yok’ şarkısının gelirini de o ormanın yapımı için bağışlayacağız. Şarkıyı Melike Turgut için söyleyeceğiz.

Bu tarz çalışmaların faydasını görüyor musunuz?

Bir orman yaparsanız, elbet faydasını görürsünüz. İşin nereye gittiğini bilmek gerek. Karşılığını hemen alabilmek çok önemli. Türkiye’de yardım adı altında birçok yanlış yapılıyor. Yardımların gittiği yeri bilmiyorsunuz. Biz daha çok emin olduğumuz işi yapmaya çalışıyoruz ya da iyice araştırıp öyle kabul ediyoruz.

Türkiye’de böyle konulara çok az değiniliyor, bununla ilgili düşünceleriniz neler?

Bu tarz çalışmalar yapanlar var ama insanların haberi olmuyor. Yardımı ülkesi ve dünya için yaptığından dolayı bilinsin istemiyor. Reklam için yapanlar da var.

Peki bir tarz değişikliğine gidiyorsunuz diyebilir miyiz?

Pop müzik yapıyorum diye bu tarz konulara değinmemem gerektiği gibi bir algı olmamalı. Önemli olan, pop müzik yapıyor olsam bile böyle işleri de yapabilmem. Göz önünde ve örnek alınan insanlarız. Bu çalışmayı reklam değil, önemsediğim için yaptım. fırsat buldukça böyle projeler  yapmaya devam edeceğim.

Eskisi gibi kalıcı sanatçı çıkmamasını neye bağlıyorsunuz?

Herkes anı kurtarmaya çalışıyor. Müzik artık bir para kazanma şekli olmaya başladı. Çoğu kişi ünlü olmak için şarkı söylüyor. Müzik bazı insanlar için araç olmaya başladı.

‘İleriye dönük işler yapıyoruz’

Albüm çalışmanız nasıl gidiyor?

İçinde 13 şarkının bulunduğu albüm, ekim ayı ortasında çıkacak. Benim yazdığım ve ekip arkadaşlarımdan aldığım şarkılarla hazırladık. Orta tempoda, slov olmayan bir albüm. Pozitif şarkılar da yer alıyor.

Başarınızın sırrı nedir?

Ekip olarak çok iyi bir elektriğimiz var. Kimseye yukarıdan bakma gibi bir durumumuz yok. İleriye dönük işler yapmaya uğraşıyoruz. 2008 yılında çıkardığım ‘Büyük İnsan’ şarkısı hâlâ dinleniyorsa doğru yolda olduğumu düşünüyorum.

‘Öğrenmeye aç bir adamım’

GTR şirketi açtınız. Sanatçılar için artık müzik şirketi açmak bir ihtiyaç mı?


Kendi ekibini kurmak, senin vizyonun ve algında olanlarla çalışmak iyi bir şey... Bunu daha doğru karar verebilmek için ve birbirimizi destekleyebilmek adına yaptık. Bu işe emek ve gönül veren, saygılı ve düzgün insanları görmek istediğimizden dolayı şirketi kurduk. Derdimiz çok ön planda olmak değil, birilerine yol gösterebilmek.

Dizi veya sinema düşünüyor musunuz?

Benim için çok zor. Dizi süreleri böyle devam ederse mümkün değil. Bir filmde beş dakika görünebilir ya da kamera arkasında bile olabilirim. Öğrenmeye aç bir adamım.

Kızınız Nil Rona’yla nasıl bir ilişkiniz var?

Baba - kız ilişkisi çok güzel. Herkese tavsiye ediyorum.
Konular Röportaj