Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un ilk ifadeleri alındı

Mediha Olgun 19 Mayıs sabahı erken saatlerde gözaltına alınırken, Sözcü İzmir Muhabiri Gökmen Ulu 19 Mayıs günü akşam saatlerinde İzmir'de gözaltına alınmıştı.

Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un ilk ifadeleri alındı
Sözcü Gazetesi'nin avukatının yaptığı açıklamaya göre, iki ismin akşam saatlerinde emniyetteki ilk ifadeleri alındı.

Mediha Olgun Cuma günü sabah saatlerinde evinden gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürülmüştü. Aynı gün akşam saatlerinde de İzmir muhabiri Gökmen Ulu, İzmir’de gözaltına alındı. Ulu, cumartesi günü akşam saatlerinde İstanbul'a getirilmişti.

YONCA YÜCEKALELİ DE EMNİYET’E GÖNDERİLDİ

Operasyon dahilinde gözaltı kararı verilen Sözcü Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli dün soruşturma savcısı Asım Ekren'e ifade vermek için İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na gitti. Burada gözaltı işlemi uygulanan Yücekaleli ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sözcü avukatı İsmail Yılmaz yaptığı açıklamada, “Yonca Yücekaleli, hakkında çıkan ‘gözaltı kararı var' haberini 19 Mayıs'ta gazetede çalışırken öğrendi. Düne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Yonca Yücekaleli de hakkındaki haberlerden sonra adliyeye savcılığa ifade vermek istedi. Ancak burada ifadesi alınmadı. Daha sonra gözaltı işlemi uygulanarak Emniyet'e götürüldü” dedi.