Göksel: "Eğer bir çocuğum olsaydı..."

Şarkıcı Göksel, çocuk sevgisini arkadaşlarının çocuklarıyla tattığını söylüyor...

Göksel: "Eğer bir çocuğum olsaydı..."
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün röportajı...

– Yeni projenin adı neden ‘Tam da Şu An'?


Çünkü tam da şu an içimizi ısıtacak bir şeye ihtiyacımız var. Bu sevgi, aşk ya da güzel bir söz olabilir.

– Söz ve müziği sana ait bir şarkı bu… Peki bu şarkının öyküsü ne?

Yalnız Türkiye'nin değil dünyanın da sınandığı, tarihi ve zor bir dönemden geçiyoruz. Elimde gitarım yeni bir albüme hazırlık yaparken, tam da kendimi en umutsuz hissettiğim an ‘Tam da Şu An' şarkısı kendiliğinden çıktı. Ve bu şarkıyla birlikte kendimi iyi hissetmeye başladım.

Hepimiz teknoloji bağımlısı olduk

– Şarkıların bir anlamda dinleyenlerine de teselli veriyor sanki…

Çok doğru… Daha önce de ‘Acıyor', ‘Depresyondayım', ‘Yalnız Kuş' gibi şarkılarda insanlarla dertleştiğimi sanıyorum. “Seni dinlemek bana iyi geliyor” diyenleri çok duydum. Şarkılarımla insanlara şifa dağıtıyorum; bu şarkı da aynı etkiyi yaptı. Bu şarkıda umuda olan ihtiyacımızı anlattım. Bardağın biraz da dolu tarafına bakmalıyız artık.

– Şarkılarını sunduğun kesimin büyük bir bölümü, özellikle You Tube ve dijital müzik dünyası, ne yazık ki yeterince duyarlı olmayan bir tüketici davranışı içinde bulunuyor…

Bu duruma gülüp geçmeyi ben de mecburen öğrendim. Ancak bu dijital dünya yalnız müziği etkilemekle kalmıyor, yaşamımızın da enerjisini alıyor. Ne yazık ki genç nesil, çoğu şeyi doğal yaşamıyor ve onların dijital dünya içinde kaybolmaları beni çok üzüyor. Orada paylaşılan sanal bir hayat var. Ben her şeyimi paylaşamıyorum çünkü bana bu öğretildi. Sosyal medyada insanlar birbirine acımasızca saldırıyor. Sonunda hepimiz teknoloji bağımlısı olduk. Ama her şeye rağmen bir gün bunun geçeceğine inanıyorum.

Sağlam kafa sağlam vücut

– Kilo vermişsin ve harika görünüyorsun. Bunu nasıl başardın?


Haftada beş gün spor yapıyorum. Atatürk'ün de dediği gibi, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”. Bu nedenle kendime sporcu gibi bakıyorum. Vücudu sağlıklı olunca insanın psikolojisi de düzeliyor.

– Kilo vermenin sırrını bizlerle paylaşır mısın?

Herkes bana ısrarla nasıl kilo verdiğimi soruyor. Her sabah pekmezsiz bir kaşık tahin yiyorum. Tahin bana kilo verdiriyor ve beni dinç tutuyor. Altı aydan beri bunu yapıyorum ve bana iyi geliyor.

– Peki iştahlı biri misin?

Oldukça iştahlıyım. Kilo almaya da elverişli bir vücudum olduğu için her zaman dikkat etmem gerekiyor.

Çocuğum olsa aşkla bağlanırdım

– “Aşk kadını güzelleştirir” derler… Hayatında aşk var mı, yoksa aşka hep yakın mı yaşıyorsun?


“Ben her bahar aşık olurum” cümlesini çok seviyorum. Baharda herkesin kalbi kıpır kıpır oluyor. Coşkulu bir yapım var. Doğaya, mesleğime, insanlara aşık oluyorum. Bende aşk çok olur. Bir çocuğum olsaydı, ona müthiş bir aşkla bağlanırdım.

– Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun?

Arkadaşlarımın çocukları var, onları görüyorum ve çok seviyorum. Anne olmak büyük bir sorumluluk. Çocuk doğurmak ve yetiştirmek çok önemli. Ben de şarkılar doğuruyorum ve onları büyütüyorum, herkese sevdirmeye çalışıyorum.
Konular Röportaj