Göktuğ savaşa daima hazır

Göztepe'nin altyapısından yetiştirdiği genç file bekçisi Göktuğ Bakırbaş, Hollanda kampında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Göktuğ savaşa daima hazır
Yeni Asır Gazetesi'nden Burak Hakerler'in haberine göre aileden Göztepeli olan 8 yaşında ilk kez spor okulunda giydiği sarı-kırmızılı formayı 14 yıl giyen ve ilk kez A takımda ikinci kaleci pozisyonuna kadar yükselen Göktuğ'un gözü daha da yüksekte. 'En büyük aşkım' dediği Göztepe formasından sadece geçen sezon Manisaspor'da kiralık oynadığı dönemde ayrı kalan Göktuğ'un gözü Portekizli dünya yıldızı Beto Pimparel'in 1 numaralı formasında. Portekizli yıldız oyuncu Beto'dan çok şey öğrendiğini belirten Göktuğ, "Beto'nun kariyeri ve karakterinin yanı sıra kaleciliğine söylenecek bir şey yok. Zaten Dünya Kupası'ndan geldi. Ama ben buraya 'İkinci kaleci olup oturayım' diye gelmedim. Kendi hayallerim, hedeflerim var. Çok çalışıp bu sezon 1 numaralı formayı almak istiyorum" dedi.

Bir dönem G.Saray'ın gündemine gelen Göktuğ, Göztepe'nin İstanbul ekiplerinden daha büyük olduğunu belirterek, "Ben bu kulübün sadece futbolcusu değilim, taraftarıyım da aynı zamanda. Benim gönlümden geçen futbolu burada bırakmak. Göztepe ayrı bir anlam ifade ediyor" dedi.

BİR DE GOLÜ VAR

Göktuğ Bakırbaş, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Manisaspor'u Denizlispor ile oynadığı maçta takımı 2-1 mağlupken son dakikada kazanılan korner atışında ileri çıkıp gol atmış takımına 1 puan kazandırmıştı. Göktuğ, "Son dakikada hocama sorarak ileri çıktım, gol atmak nasip oldu. Hayatımın en mutlu anlarından birisiydi" dedi.

STOPER BAŞLADI

Göktuğ 3 sene stoper olarak oynadıyıp, ihtiyaçtan kaleye geçti ve eldivenleri hiç bırakmadı.

YENİ STAT HEYECANI

Göztepe'nin yapımı süren Gürsel Aksel Stadı, Göktuğ için çok farklı anlam ifade ediyor. Henüz çocukken antrenman yaptığı tesislerin mabede dönüştüğünü görmek Göktuğ, "Orada 12 yıl antrenman yapmaya gidip gelen birisi olarak, stadın bittiğini görmek çok anlamlı" dedi.

AVRUPA NEDEN OLMASIN?

Göztepe'nin Avrupa'da başarılı olmasının önünde engel bulunmadığını belirten Göktuğ Bakırbaş, "Avrupa, Türkiye Kupası lig şampiyonluğu neden olmasın. Şu an zor gibi gözüküyor olabilir ama 3-5 yıl içinde Göztepe'nin Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşacağına inanıyorum" dedi.
Konular Spor Haberleri